Umjesto do 1. juna kroz Budvu bez zastoja tek od 20. juna

Umjesto do 1. juna kroz Budvu bez zastoja tek od 20. juna

1221
0
Podijeli

budva radovi 280416Uprkos najavama da bi rekonstrukcija magistralnog puta Podgorica-Budva mogla biti gotovi 1. juna, sezona je praktično počela i kolone automobila su i dalje velike. Na nekim mjestima je i totalna obustava saobraćaja na tri sata. Do Budve će se bez zastoja moći  tek 20. juna, kada će svi radovi biti okončani, kazao je Dnevnim novinama direktor Direkcije za saobraćaj Savo Parača.

“Projekat rekonstrukcije na lokalitetu Obzovica-Brajići u dužini od četiri kilometra planiran je za završetak do 10. juna. Projekat izgradnje treće trake, lokalitet Markovići, u dužini od 4,5 kilometara biće završen do 15. juna, dok je završetak radova na projektu spajanja bulevara Budva i Bečići sa rekonstrukcijom Cetinjske raskrsnice planiran za 20. jun”, objasnio je Parača.

Picerija i restoran

Rokovi za izvođenje radova na ovim lokacijama su definisani, kako tvrdi Parača, propisanim ugovorima.

 

“Za projekat rekonstrukcije na lokalitetu Obzovica-Brajići ugovoreni rok je 14. jun, a za izgradnju treće trake, lokalitet Markovići 28. jun. Za projekat spajanja budvanskog i bečićkog bulevara ugovoreni rok je 15. jul”, kazao je Parača.

 

“Maj je bio neuobičajno kišovit sa najvećom količinom padavina u posljednjih nekoliko decenija. Takođe, na projektu spajanja dva bulevara Budve i Bečića do izvjesnog zakašnjenja je došlo i zbog kašnjenja javnih preduzeća Opštine Budva u realizaciji radova na poslovima oko lokalne infrastrukture (vodovod, javna rasvjeta, elektroinstalacije) pa je i to jedan od razloga što nije ispoštovan rok predviđen zaključkom Vlade”, objasnio je Parača.

Rad u tri smjene je uveden na gradilištu spajanja bulevara Budva-Bečići, na ostalim gradilištima nije se mogao organizovati rad noću.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code