Umjesto “Free kick mastera” firma “Z7Managment” traži 250 hiljada eura

Umjesto “Free kick mastera” firma “Z7Managment” traži 250 hiljada eura

2788
13
Podijeli

turisticka organizacija hn2Svjetsko prvenstvo “Free kick – master legende” koje je trebalo da se održi 30. i 31. maja u Herceg Novom neće biti održano, potvrdila je nakon osam dana Radiju Jadran  v.d. direktorka Turističke organizacije, Bojana Blagojević. Iz njenog odgovora saznajemo i da se u međuvremenu pojavila nova ponuda za organizaciju ovog događaja kojom se od države i opštine traži 250 hiljada eura, što je tri i po puta više nego prethodna od 69 hiljada koje je dobio, pa vratio “Free kick master“ d.o.o.

Objašnjavajući razloge odlaganja događaja, Bojana Blagojević podsjeća da je organizator “Free Kick Master” doo izvršio povraćaj novca koji mu je uplatila Turistička organizacija, pravdajući taj postupak očuvanjem poslovnog ugleda, narušenim javnim sumnjičenjima:

Picerija i restoran

images_slike_licnosti_bojana_blagojevic_rj2– Turistička organizacija i to pravno lice zaklučili su Aneks broj 2 Ugovora o poslovnoj saradnji, dana 04.12.2015. godine, u kome je konstatovano da se događaj nije održao isključivom krivicom “Free kick Master” doo, zbog neobezbjeđenja sponzora i nedostatka saglasnosti televizijskog distributera događaja, firme “Z7 management”, sa sjedištem u Londonu. Navedenim Aneksom određen je novi datum održavanja manifestacije za 30. i 31. maj 2016. godine. Nakon toga, umjesto firme “Free kick master” doo Turističkoj organizaciji i Opštini Herceg Novi se obratila direktno firma “Z7 Management” iz Londona, dana 21. marta 2016. godine, sa predlogom da se za desetogodišnjicu nezavisnosti Crne Gore, održi pomenuta manifestacija, ali na način da pored lokalne bude obezbijeđena i državna podrška događaja, s obzirom na državni jubilej – navodi Blagojević.

Ona dodaje i da je  finansijski dio ponude za sveukupnu organizaciju događaja iznosio 250.000 eura i podrazumijevao je da se taj novac uplati direktno na žiro račun firme “Z7 Management”.

Turistička organizacija nije odgovorila na tu ponudu, smatrajući da bi o njoj trebalo da se  izjasni država, zbog izmijenjenih okolnosti obilježavanja jubileja, naglasila je Bojana Blagojević. Napominje i da Turistička organizacija nije u mogućnosti da sama finansira ovu manifestaciju u većem iznosu, već je to jedino moguće  uz finansijsku podršku države ili privatnih sponzora.

– Iz ovoga je evidentno da se događaj neće održati u najavljenom terminu, a ukoliko izostane interesovanje države, ili se ne pojave zainteresovani sponzori, od održavanja ovog događaja odustaće se na konačan i neopoziv način – poručila je Blagojević.

Tako smo, eto, konačno, saznali da od velikog spektakla najvjerovatnije neće biti ništa, jer se traži više novca i to unaprijed. Novi ponuđač se dosjetio da bi mogao biti iskorišćen i jubilej, desetogodišnjica obnove nezavisnosti Crne Gore, kako bi sredstva dobio i iz državne kase. Iz odgovora Bojane Blagojević, dostavljenih e-mailom, nismo saznali da li je Turistička organizacija kontaktirala od marta, kada je takvu ponudu primila, sa državnim institucijama oko eventualne podrške ovom fudbalskom spektaklu.

Očigledno, raspoloženje je, nakon svega, splasnulo, kako u Herceg Novom, tako i u Podgorici.

13 Komentari

 1. Boga ti Obrade cujes li ti ponekad sebe? -eto srecom pa ne izglasaše baš tebe za presjednika nego ženu.
  Ne podrzavam da znaš ja ni ove ”stručnjake” ali ni one prije njih – od novog ste sada napravili Jelen do !
  0  0
 2. Nikakve ostavke ne dolaze u obzir dok se ne pojave odgovarajuće osobe i ne počnu da poštuju svi propisi, QMS, zakoni i dok neko ne zavede red i rad.Do tada može bilo ko da vodi sve zajedno,put i cilj su isti.Kad se za to steknu uslovi neće nam biti do komentarisanja,jer ćemo morati da radimo.
  0  0
 3. Dobro je što do realizacije Free Kick mastera nije došlo jer bi taj događaj možda zasjenio istorijsko otvaranje trga Nezavisnosti i na otvaranju ne bi bio prisutan onako impozantan broj građana.
  0  0
 4. Dobro smo zaustavili ovo na vrijeme, na kraju bi racun bio milionski a slobodne udarce bi izvodili veterani Igala i Orjena. North star,Free kick,Kongres zena gradonacelnica,Porto Bono,Formula 1 na Lustici Evropska prestonica kulture, Kanadjaniu Institutu, Lift do dvorane Park, Trajekt Zelenika Spilce, tunel od autobuske do centra grada,vodovod od Trebinja do Krusevica,autobuska u vatrogasno,………..$
  0  0
 5. Bolje da gdjica Blagojevic sto manje obrazlaze samo se vidi kako njena Turisticka nema pojma o turizmu i koliko je ovo za nju sve nepoznanica ali kako rade i za komplet organizaciju.
  0  0
 6. Ostaite se vi slobodnih udaraca,već uradite nešto pametno za ovaj grad.gledaj te da doedete što više gostiju da ovaj nesretni narod preživi nekako ovu zimu.
  0  0
 7. Besramno, stvarno nemaju mjere. Ostavke direktorice i predsjednika upravnog odbora bi bile jedino moralno nakon svih “gafova” turisticke organizacije.
  0  0

Ostavite komentar

*

code