UMJESTO IZ BILEĆKOG JEZERA HERCEG NOVI ĆE DOBIJATI VODU IZ IZVORIŠTA BOLJE...

UMJESTO IZ BILEĆKOG JEZERA HERCEG NOVI ĆE DOBIJATI VODU IZ IZVORIŠTA BOLJE SESTRE

89
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Regionalni vodovod će tokom dvadeset dana restrikcija vode u Herceg Novom u junu, zbog čišćena hidrotunela Trebišnjica-Plat, isporučivati ovom gradu nedostajuće količine vode.

Izvorište Bolje sestre je izdašno i postoji način za privremeni priključak, pa će voda iz regionalnog sistema stizati, ako bude bilo potrebe i tokom cijelog sušnog perioda u sezoni – kazao je za Radio Jadran, direktor Regionlnog vodovoda Goran Jevrić.
Sa predsjednikom opštine, Nikolom Gojkovićem, Skupštine Andrijom Radmanom, kao i v.d. direktoricom Vodovoda, Jelenom Đaković, Jevrić je usaglasio predstojeće aktivnosti oko preuzimanja vode iz Regionalnog vodovoda preko tivatskog cjevovoda. Tokom ove sedmice sve će biti tehnički i finansijski definisano.
Jevrić nije mogao da kaže koje su to količine vode koje će dobijati Herceg Novi, ali nam je potvrdio da će u junu biti raspisan tender za izbor izvođača radova na trajnom povezivnju Herceg Novog na Regionalni vodovod.
– Početak radova je predviđen na jesen. Planirano je da sljedeće godine u ovo doba Novi bude spojen na Regionalni vodovod – kazao je Jevrić.
Podsjećamo da je iz Hidroelektrane na Trebišnjici potvrđen remont i čišćenje tunela, od 1. do 20. juna, ali i tokom oktobra, što bi značilo obustavu oko 400 sekundnih vode sa Plata, konavoskim cjevovodom, za Herceg Novi, odnosno 20-časovne restrikcije vode. Ipak, pravovremena saradnja između opštine Herceg Novi, gradskog Vodovoda i Regionalnog vodovoda obezbjediće konačno Herceg Novom ove sezone znatno bolje snabdijevanje vodom nego li je to bilo prethodnih.
Izvorište Bolje sestre, koje se nalazi u podnožju padina Kolozuba, blizu ostrva Kosmač,.u basenu Malog blata Skadarskog jezera, ima izuzetno kvalitetnu, čistu i bistru vodu. U prvoj fazi izgradnje ima kapacitet 1200 sekundnih litara, što je dovoljno za Crnogorsko primorje. Od 2010. godine na regionalni sistem su priključene sve primorske opštine, osim Herceg Novog.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code