Umjesto papirnih u Domu zdravlja Herceg Novi uskoro elektronski recepti

Umjesto papirnih u Domu zdravlja Herceg Novi uskoro elektronski recepti

13
Podijeli

Novi servis koji je obezbijedio Fond za zdravstveno osiguranje -elektronski recept za medikamente,  trebalo bi uskoro da bude funkcionalan i u hercegnovskom Domu zdravlja.

On bi, kako se očekuje, trebalo da umanji gužve u glavnoj zgradi na Toploj, jer bi na taj način pacijenti mogli telefonskim putem tražiti recept i podizati ga direktno u apotekama, kaže za Radio Jadran koordinatorka ovog programa za Dom zdravlja, dr Vesna Kovač:

Picerija i restoran

“I dalje  pišemo obične, papirne recepte, jer zvanično obavještenje o tome još nijesmo dobili. Jedino što korisnici sada na portalu www.ezdravlje.me, imaju stavku eRecepti, pa mogu da vide da li su im i koji recepti prepisani, kao i da li su podignuti i realizovani”, kazala je dr Kovač.

Upotreba elektronskog recepta obavljaće se uporedo sa običnim, papirnim receptima u tzv. “testnom” periodu koji bi trebalo da traje do kraja januara naredne godine, kada će papirni recepti biti izbačeni iz upotrebe, saopštili su iz Fonda.

Servis mogu koristiti osiguranici Fonda za zdravstveno osiguranje, koji su registrovani kod izabranih doktora u Domovima zdravlja, saopštili su ranije iz Fonda. Pristup servisu isti je kao za onlajn zakazivanje pregleda kod izabranog doktora, odnosno zainteresovani osiguranici moraju imati korisnički nalog i lozinku (PIN).

Iz Fonda su podsjetili da je korisnički nalog broj zdravstvene knjižice (desetocifreni broj koji je upisan na prvoj strani zdravstvene knjižice), dok PIN za pristup dodjeljuje izabrani doktor prilikom posjete domu zdravlja.

Uz PIN, svaki osiguranik dobija osnovne informacije o načinu pristupa Portalu. Korisnički servis elektronskog recepta nije obavezan, istakli su u Fondu.

13 Komentari

 1. A mogli bi prvo da obuce doktore…ja vec drugi put bezuspjesno trazim PIN da mogu poceti koristiti elektronsku aplikaciju…prvi put je doktor rekao da on to ne zna da mi da, treba mu sestra koja nije bila tu, a sledeci put kad sam sestri trazila da mi da, rekla je da ne moze bez doktora koji je igrom slucaja upravo u tom trenutku odlazio u kucnu posjetu…

 2. Ovo je sve divno i krasno i u skladu sa Eu ali vi izgleda ne znate gdje zivite jer ste se otkacili od realnosti koja je oko nas, a oko nas je jad i cemer prvo obidjite bolnice gdje se lijece i u kakvim uslovima nemocni ljudi, kako je i koliko placeno osoblje šta je sa jedinom bolnicom u nasem gradu od koje svi zavisimo ( a i nasi turisti) e pa onda poslije toga osnovnog uvodite inovacije koje niko ne zna da koristi pocevsi od med. Osoblja do nesretnih pacijenata.

  6
  4
 3. Ja se uvjek zakazem kod izabranog doktora i vrlo sam zadovoljna. Oni koji nemaju zakazano samo naprave problem . I zbog tih ne zakazanih , pomjeraju se termini zakazanima.

  7
  1
 4. Baba mi je bolešljiva,ali pokretna.
  Sama ide u doktora.Nego mora sad na kurs za kompjutere,
  tek se navikla na ove izabrane doktore.
  P.S.
  Kad se umre trba i PIN kod ili samo pasvord.
  Jes’ da smo polupismeni,ali ne sprdajte se sa nama,pa nećemo ni mi sa vama.

  11
  8
  • Telefonom nazove izabranog dr ili sestru koja zakazuje, kaže ime i prezime, unesu se recepti(terapija koju koristi) u njen karton u kompjuteru i podigne lijekove, sa zdravstvenom knjižicom, u bilo kojoj apoteci u gradu, koja ima ugovor sa Fondom.Ne vidim da je tu ista nejasno i loše.
   Ne treba biti previše ironičan.

   10
 5. Ja sam nekoliko puta elektronski zakazala pregled kod izabranog dr i uspjesno sam to uradila bez problema Takav nacin je puno brzi i laksi put zakazivanja Pin kod se dobije kod izabranog dr a ne na salteru Ovakve akcije su za svaku pohvalu

  8
  2
 6. Ja sam do sada nekoliko puta elektronski zakazivala pregled kod izabranog dr i super funkcionise To je spas da ne morate zvati telefonom Pin kod dobijete kod svog izabranog dr a ne na salteru Svaka pohvala za ovakve akcije

 7. Sve to u najavama zvuči sjajno i bajno, ali u praksi je sasvim drugačije. Kad sam otišao da bih preuzeo pin kod za portal e-zdravlje sestra na šalteru se prvo pravila da ne zna o kakvom se kodu radi. Kad sam joj ugrubo objasnio o čemu se radi rekla je da to ne ide tako i da ne mogu tek tako doći i tražiti kod, već kad budem bio bolesan i dođem kod doktora na pregled tek onda mogu dobiti pin kod.

  11
  3

Ostavite komentar

*

code