Umjesto Skupštine opozicija traži od ministarke pojašnjenje, sprema krivičnu prijavu protiv Dragana...

Umjesto Skupštine opozicija traži od ministarke pojašnjenje, sprema krivičnu prijavu protiv Dragana Jankovića

3265
29
Podijeli

Hercegnovski opozicionari nijesu večeras postigli konsenzus oko toga hoće li ujutru održati Skupštinu opštine da bi izabrali predsjednicu Ljiljanu Bojanić. Skupštinska služba nije uputila materijale za sjednicu. Imaju različite stavove i oko daljeg insistiranja na Skupštini, ali i daljim potezima, koje blokira DPS.

Ipak, njih 12, kako saznaje Radio Jadran, stavilo je potpis na zahtjev koga će ujutru uputiti ministarki javne uprave. Traže  da ona bliže objasni zakonski osnov  na koji se poziva tumačeći da odbornici nemaju pravo da sazovu hitnu sjednicu Skupštine, već ono pripada samo predsjedniku Skupštine. Očekuju da iz Ministarstva hitno stigne odgovor kao što je hitno stigao kada ga je tražio potpredsjednik Opštine, Dragan Janković.

Picerija i restoran

Od odbornika URE Milovana Baždara saznajemo da on više ne želi da bude neka vrsta portparola opozicije,”jer idemo u smjeru u kome nema saglasja”, kaže nam  Baždar. Sve informacije iznosi isključivo u ime URE, a ne opozcije koja se, priznaje, nije mogla usaglasiti ni kako medijima da saopšte svoj stav.

– Kao nezavinsi odbornik i funkcioner URE podržavam mogućnost podnošenja krivičnih prijava protiv nadležnih, a prije svega Dragana Jankovića, koji nezakonito blokira rad Skupštine, odnosno skupštinske službe. On je dio izvršne vlasti i nema nikakve ingerencije nad skupštinskom službom. On je uzurpirao pravo koje mu ne pripada, blokirao je rad skupštinske službe, koja treba da pruži tehničku i logističku pomoć Skupštini i odbornicima. Zato zavrijđuje krivičnu prijavu – smatra Baždar.

Opozicija se manje-više saglasila oko procesuiranja krivičnih prijava, mada večeras nijesu bili svi  na dogovoru u prostorijama Građanskog saveza. Sporno je, međutim, to koliko njihovo djelovanje ima smisla i predstavlja gubljenje vremena u izbornoj  kampanji. Jer, nepodijeljeni su oko toga da DPS sa svojim funkcionerima, uz podršku državnih institucija opstruira usvajanje budžeta u Opštini Herceg Novi, blokira sazivanje Skupštine.

– Danima ne stiže  mišljenje o Nacrtu budžeta iz Ministarstva finansija, a iz Ministarstva javne uprave stiglo je odmah. S druge strane, odnose se kobajagi dušebrižnički prema kreditnom zaduženju za stanove državnih službenika, a znaju da se ono ne može izglasati bez budžeta. Očigledno žele da prebace sve na opoziciju i da jednopartijski vrše vlast sve do okončanja vanrednih izbora. Zato se propitujemo  da li da i dalje ulazimo u komplikovanu situaciju u kojoj će DPS preko državnih organa stalno odbacivati naš pristup. Sve i da izaberemo sjutra predsjednicu to se vjerovatno  neće priznati, a s druge strane koja bi bila svrha imenovanja ukoliko poslije ne uslijedi usvajanje budžeta? Onda opet neće doći mišljenje Ministarstva i tako dalje. Pri tom ulazimo sve dublje u kampanju i prosto bismo trošili energiju na nešto što unaprijed znamo da neće proći i neće biti efekta – kaže Baždar.

On misli da sjutra neće biti Skupštine, jer odbornici nijesu dobili materijale.

– Sudim da u ovakvoj situaciji nemamo više energije, niti je politički efektno da se nadgornjavamo toliko sa DPS-om, koji je vinovnik svega  preko svojih funkcionera. Mislim da se treba okrenuti izbornoj kampanji. Govorim u svoje ime – ponovio je na kraju Baždar.

29 Komentari

 1. Tek što su se sastali a evo, neki već ne žele da učestvuju u donošenju zajedničkih odluka!!!?To je njihovo jedinstvo.Sad su smislili još nešto “pametno”,podnose krivičnu prijavu protiv Dragana Jankovića?Jedna u nizu gluposti koje smo čuli od njih u zadnjih vrjeme.Međutim, tako je to kad DPS nije uradio što je trebao,mnogi od njih sada nebi bili tu već na nekom drugom mjestu zbog svega što su radili u 15 godina vladavine ovim gradom.

  3
  2
 2. Dok traje ovaj “rat” u opštini, može li adekvatna komisija ili već određeno radno tijelo Sekretarijata za kulturu da riješi onaj konkurs za izdavačku djelatnost? Ili moramo čekati do kraja života uvijek na izbore?

  7
  5
 3. Sad bih cokoladu, pa malo bih sladoled, ili mozda ipak necu nista od toga?! Mozete li da se dogovorite nesto sto je dobro za narod, a ne da sve radite kako bi prkosili DPS-u?

  7
  8
 4. Član 46 Zakona o lokalnoj samoupravi
  (1) Skupštinu saziva predsjednik skupštine po potrebi, a najmanje jedan put u tri
  mjeseca.
  (2) Predsjednik saziva skupštinu, po sopstvenoj inicijativi, na zahtjev predsednika
  opštine, jedne trećine odbornika i po inicijativi građana, u roku od 15 dana od dana
  podnošenja zahtjeva, odnosno inicijative.
  (3) Potreban broj građana za podnošenje inicijative, u smislu stava 2 ovog člana,
  utvrđuje se statutom opštine.
  (4) Ako skupštinu ne sazove predsjednik skupštine u roku iz stava 2 ovog člana,
  skupštinu saziva podnosilac zahtjeva odnosno inicijative.
  (5) U slučaju iz stava 4 ovog člana skupštinom predsjedava odbornik kojeg odredi
  podnosilac zahtjeva, odnosno inicijative.

  13
  1
 5. Moj Milovane nema od toga nista , kakva krivicna , kakva skupstina , to su sve price za malu djecu , to ste svi vi znali ima i 20 dana , a mi gradjani saznali onaj dan kad vam je svima Radman ocitao lekciju. I ptice na grani znaju da novska opozicija vise mrzi sebe nego DPS , i da vam je svima jedina zelja da lijecite komplekse foteljama i titulama ne bi li na taj nacin dosli do komunikacije sa vrhom DPS-a i ministarstvima…Da vi nesto dobro mislite gradu , onaj dan bi ovom nesretnom narodu izglasali budzet i izgradnju stanova , ali ne , vama je jedino bilo bitno da maknete Radmana iako time nista ne dobijate , vec samo GRADJANI GUBE !

  18
  13
 6. Neka bude sve po zakonu i svi će biti zadovoljni.Vrijeme je da profunkcioniše pravna država i da onaj ko nije savladao pravni fakultet radi nešto drugo, za državnu platu ne može svako.

  14
  4
 7. Jos I to da docekamo. Posteniji je Jankovic no svi vi na gomilu. Imovinu na since da vidimo kad ste je I kako stekli. Spinovanje “drzi Te lopova” NE pali vise.

  16
  10
 8. Sta DPS ceka. Dje Su njihove krivicne prijava. A ibez njih tuzilac je duzan da Sam procesuora zloupotrebe opstinske kaze. Treba pretrest zadnjih 10 godina.

  12
  2
 9. Bazdar,koliko vas ima vjerovatno ce te prije izbora morati sa nekim i koaliciju pravit da bi sakupili 200 glasova,vratite u URU ljude koji su bili od početka sa Vama -ako je to moguće,pa ce te nesto u HN možda i uraditi,ovako ste za nidje.

  14
  2
 10. Gleda li ovo ko??? Pa ovi u DPS najgori da su spram ovih su med i mlijeko!
  Ovo sutra treba grad da vodi?! Mada sto jes jes bar bi nam bilo zabavno svima :)))

  11
  8
 11. Jos jedan dokaz da opoziciju vidi kriminalni DF. Mimo zakona, ucijene, prijetnje, mrznja. Politikaa s la Pipun. Ako ovo nama Novljanima nije dovoljno da vidimo sto bi bilo da uzmu vlast onda nam spasa nema. A medjusobno nespojivi i neupotrebljivi. Zmijarnik.

  15
  11
 12. Pametnije bi bilo da gospodinBazdar vidi sto se desava sa krivicnim prijavama koje su podnesene protiv njega u vremenu kad je on bio U vlasti !!

  19
  1
 13. Da li ima jos koga u ovom gradu da podrzava ovakvo “glavinjanje”novske opozicije?Opet im je neko drugi kriv za njihov 00000000 IQ i znanje.Smijesno da za njihovo komedijanje gradjani ne snose posljedice.Ovako:njhov racun nase placanje.

  11
  5
 14. Nije više narod glup i naivan ne može se prodavati magla…Opstrukcijom se želi doći do neizglasacanja budzeta blokade rada opštine i nemogućnosti sazivanja skupštine čak ni konstitivne…Nemoć DPS je očigledna.Oslabljena unutar stranačkim borbama opštinska organizacija DPS-a postiže jedinstvo u destruktivnim akcijama jer za sve drugo nema snagu i utemeljenje.Politicka struktura DPS je jedinstvena samo u karijerizmu koji je povod za nov i nove sukobe…..DPS je na izdisaju..ali i opozicija se osjeća loše…samo narodni pokreti imaju šansu da pržive…..

  7
  12
 15. Ponavljam po sesti put na ovom mediju: “nije Vam trebala ova igranka, momci…od gotovog pravite veresiju.”
  Trebalo je pustiti da se samo urusi i na izborima lagano pobijediti.
  Ali, mjesec-ipo nije se moglo sacekati..sto je brzo to je kuso.

  6
  3

Ostavite komentar

*

code