UMJETNICI IZ JUŽNE KOREJE I HRVASTKE NA 32. DANIMA MUZIKE

UMJETNICI IZ JUŽNE KOREJE I HRVASTKE NA 32. DANIMA MUZIKE

66
0
Podijeli

Međunarodni XXXII Dani muzike u Herceg Novom, biće nastavljeni večeras u dvorani Park od 21.30 h. Publici će se predstaviti umjetnici iz Južne Koreje – violinistkinja Jong Ju Li i flautista Giop Son, uz korepeticiju pjanistkinje Vedrane Kovač iz Hrvatske. Program čine djela Baha, Čajkovskog, Pulenka, Frolova, Franka i Doplera.

Giop Son je rođen u Busanu gdje je i diplomirao na Muzičkom odsjeku Umjetničkog koledža Nacionalnog univerziteta, a potom završio i specijalizaciju iz svog osnovnog instrumenta i kamerne muzike na Visokoj školi za muziku u Kelnu, Njemačka. Predaje na Nacionalnom univerzitetu u Busanu i na univerzitetima “Kyungsung” i “Silla”.
Violinistkinja Jong Ju Li je osnovne i postdiplomske studije s diplomom master umjetnosti završila na Državnom konzervatorijumu “Čajkovski” u Moskvi, u klasi profesora Igora Frolova, čije kompozicije zauzimaju značajno mjesto u njenom repertoaru. Tokom školovanja pobjedila je na Međunarodnom takmičenju gudača u Rusiji i takmičenju u Kembridžu u SAD. Djeluje kao predavač na Internacionalnoj visokoj školi umjetnosti u Penielu, koncert-majstor Nacionalnog simfonijskog orkestra Busan i Simfonijskog orkestra “Kyungnam”, te kao član Kvarteta “Belita”, ansambla “Virtuoso” i trija “Eum”.
Pokrovitelji manifestacije su Opština Herceg Novi, Turistička organizacija i Ministarstvo kulture, a sponzori Hunguest Hotel Sun Resort i Ambasada Republike Poljske.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code