UNDP podržao tri projekta u Herceg Novom sa 150.000 eura

UNDP podržao tri projekta u Herceg Novom sa 150.000 eura

1937
6
Podijeli

herceg novi 142U okviru Javnog poziva UNDP Crna Gora, za projekte koji doprinose ublažavanju efekata klimatskih promjena u sektoru turizma i utiču na smanjenje gasova sa efektom staklene bašte, Opštini Herceg Novi su odobrena tri projekta u iznosu od 150.000 eura.

Posredstvom Kancelarije za međunarodnu saradnju kandidovan je projekat ”Zamjena i ugradnja LED rasvjete, održavanje i upravljanje javnom rasvjetom u opštini Herceg Novi ”, za koji je opredijeljena podrška u iznosu od 120.000 eura. Odobreni su projekti Turističke organizacije Herceg Novi “Udahnimo život zaleđu – Selo Kameno iz Herceg Novog ” i Plivačkog i vaterpolo kluba Jadran – “Zamjena postojećih reflektora sa LED rasvjetom na bazenu Jadran Škver”, sa iznosima od po 15.000 eura.

Picerija i restoran

– Na ovaj način, ukupna podrška opredjeljena za našu Opštinu dostigla je maksimalan iznos finansijske podrške po objavljenom Javnom pozivu od 150.000 eura. Kroz projekat zamjene i ugradnje LED rasvjete Opština Herceg Novi modernizuje sistem javne rasvjete, poboljšava finansijsku efikasnost kroz planirane uštede u radu sistema i odgovorno se odnosi prema životnoj sredini – navodi se u saopštenju iz lokalne samouprave.

Pravo učešća na javni poziv imale su opštine Kotor, Tivat, Herceg Novi i Prijestonica Cetinje, a koje su inače obuhvaćene projektom ‘’Razvoj niskokarbonskog turizma u Crnoj Gori’’ koji zajednički implementiraju UNDP Crna Gora, Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Centar za  održivi razvoj. Raspoloživi budžet u pilot fazi iznosio je 500.000 eura, uz maksimalni iznos finansijske podrške po inovativnom, investicionom projektu od 150.000 eura, s tim da kofinansiranje može iznositi maksimalno 25% njegove ukupne vrijednosti. Budući da su kriterijumi Javnog poziva, posebno u dijelu koji se odnosi na kofinansiranje, bili izuzetno zahtjevni, Opština Herceg Novi je jedina lokalna samouprava koja je uspjela da iskoristi maksimalan iznos finansijske podrške.

6 Komentari

 1. MA VI STE PRAVA SVJETSKA TURISTIČKA DESTINACIJA .SEZONA POČINJE OD 10-15 JULA A ZAVRŠAVA 15-20-TOG AVGUSTA.KAD TURISTA PORUČI NEŠTO MORA ČEKATI PO POLA SATA SA KOMENTAROM A ŠTA ČINI OĐE NIKO GA NIJE TJERAO DA DOĐE
  0  0
 2. Da je gospodja htjela reklamu za sebe, pomenula bi se imenom i prezimenom kroz saopstenje. Ovo je uspjeh opstine koja nastupa ozbiljno, i zato cestitke za postignute rezultate.
  0  0
 3. Molim vas razmislite o tome da vratite mogucnost lajkovanja komentara. Tada bi mogli vidjeli koliko lajkova ce dobiti pozitivni komentari uze i sire rodbine prozvanih. Ne mislim na ovaj slucaj nego uopste na sve prozvane poslednjih dana.
  0  0

Ostavite komentar

*

code