UO Matice Boke: Nova građanska lista u Herceg Novom zloupotrebljava platformu i...

UO Matice Boke: Nova građanska lista u Herceg Novom zloupotrebljava platformu i grb Matice Boke

2095
7
Podijeli

Matica Boke se kao nevladino, nadnacionalno i nadstranačko udruženje ograđuje se od svih aktivnosti nove građanske liste koja je najavila učešće na predstojećim izborima u Herceg Novom, navodi se u reagovanju UO Matice Boke.

– Korišćenje simbola i platforme rada Matice Boke u stvaranju novih političkih grupacija je gruba zloupotreba i pokušaj devalviranja ugleda koji ova NVO uživa u Boki i van nje. Poznato je da se Matica Boke još na početku svog rada opredijelila za borbu očuvanja tradicionalnih vrijednosti Boke i načina života Bokelja kroz građanski aktivizam i ogradila od politike. Naši članovi pripadaju brojnim strankama koji učestvuju u političkom životu gradova Boke, a Matica Boke baštini konstruktivnu saradnju sa svim parlamentarnim strankama, što je rezultiralo uspjesima u borbi protiv donošenja više zakona koji ugrožavaju pravo privatne svojine, građanska prava i slobode – podsjećaju iz te NVO.

Picerija i restoran

Oni smatraju da ih sve veća popularnost i ugled Matice Boke obavezuju da sačuvaju izvornu ideju Matice Boke i njenih sedam podružnica. Zato neće dozvoliti da se to zloupotrebljava za račun političkih ambicija pojedinaca i grupa.

– Matica Boke ne može i ne želi zabraniti politički rad svojih članova, ali želimo istaći da je nedopustivo da bilo ko mimo znanja organa upravljanja i suprotno Statutu Matice Boke pokušava da iskoristi naše članstvo, platformu, grb i ideje za svoje političke ciljeve. Grb Matice Boke je naše autohtono obilježje koje u osnovi ima Lavarum drevnog Miholjskog Zbora na štitu i njegovo korišćenje od strane drugih organizacija podliježe zaštiti prava. Svim političkim subjektima koji nastupaju na lokalnim izborima u Herceg Novom želimo puno uspjeha, a posebno onima kojima je u prvom planu odbrana Boke od centralizacije i devastacije njenog životnog prostora – poručuje UO Matice Boke i njegov predsjednik Željko Komnenović.

7 Komentari

 1. Koji su ovo frikovi, iz kojeg su filma izasli ,koga predstavljaju. Zivjela samostalna i odvojena Topla3.Necemo u Boku.(ha,ha,ha). Hocete li u SAO Krajinu da se ukljucite!!!

  4
  10
 2. Bas bi dobro bilo da se na politickoj sceni u H-Novom pojavi neki politicki subjekt koji bi promovisao ideje koje i Matica Boke promovise, ali da to ne ostane samo na prici. Vec da bude i na djelima. Da ne moramo vise glasati za ovu dezurnu opoziciju po inerciji. Ovima iz Matice su izgleda djed i baba ostavili u amanet Boku i Miholjsku prevlaku, pa nemoj da je ko na to pomislio jer ce se ovi iz Matice dmah ograditi.

  4
  12
 3. I neka se zamisli opozicija, Plenkovic je u HR sigurni poraz uspio preokrenuti u pobjedu!!!
  (Samo je SRK daleko od toga, ali mozda neko novi i cist…).

  16
  2
 4. Ovo ce biti jedni od najsporkijih izbora u Novom do sada, glavni razlog je zato sto u DPSu misle da ce opet moci raznim kombinacijama i malverzacijama sa gradjanskim grupama doci “carobnih” 18 odbornika!

  26
  3
 5. .Ma koga vi uopšte interesuje te. Samo pričate, kritikujte.Podržite neku dobru ideju.Interesuje me, jeste li vi koga pitali šta smijete da stavite na grb?

  6
  20

Ostavite komentar

*

code