UO Udruženja akcionara zaposlenih Instituta: Nada su norveški fondovi, a ne novi...

UO Udruženja akcionara zaposlenih Instituta: Nada su norveški fondovi, a ne novi tenderi

2872
11
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_objekti_institut_nasaNakon raskida ugovora sa britansko američkom grupacijom IWG, koja je bila jedini ponuđač na četvrtom tenderu za privatizaciju Instituta Igalo, Udruženje akcionara zaposlenih i bivsih zaposlenih te kompanije smatra da više nema vremena za neuspjele trendere. Kako je saopšteno, Udruženje akcionara polaže veliku nadu u najavljene pregovore sa norveškim investicionim fondovima
– Institut i dalje radi pod raznim opterećenjima, u postojećem veoma nepovoljnom poslovno-tržišnom ambijentu, vršeći svoju humanu djelatnost posvećenu multidisciplinarnom liječenju i rehabilitaciji pacijenata iz zemlje i inostranstva. Nakon četiri neuspjela tendera i devet godina čekanja pravog investitora, postaje sve neophodnije ulaganje u terapijske i smještajne kapacitete, ali i nastavak edukacije kadrova savremenim metodama u ovoj oblasti medicine-podsjećaju iz Udruženja akcionara zaposlenih.

Njih raduje činjenica na koju je, u razgovoru za Radio Jadran, ukazao predsjednik Tenderske komsije, Branko Vujovic, da postoji interesovanje norveških investicionih fondova za Institut Igalo.

Picerija i restoran

Treba  po svaku cijenu podržati tu inicijativu, s obzirom na to da su Norvežani pokazali do sada veliko razumijevanje za okolnosti u kojima ova poznata zdravstvena ustanova radi i ostali odani pacijenti već punih 40 godina. To je dovoljna garancija da se radi o ozbiljnim investitorima koji veoma dobro poznaju ne samo Institut, nego i Herceg-Novi i širu okolinu.

Udruženje akcionara zadovoljno konstatuje da je predsjednik Tenderske komisije svjestan da Institut Igalo ne čine samo objekti niti smještaj, već oko 700 radnika, koji u ovom trenutku  izvršavaju sve zadatke koje pred njih postavljaju standardi stranog tržišta u rehabilitaciji pacijenata.
– Takvih je primjera malo, ne samo u Crnoj Gori. Takva poslovna tradicija stvarana decenijama na principima samofinansiranja, koja je održala Institut Igalo AD na nestabilnom trzistu, zaslužuje veliko uvažavanje. Stoga polažemo veliku nadu u najavljene pregovore sa norveškim investicionim fondovima. Spremni smo da, kao Udruženje, damo svoj doprinos u okviru svojih mogućnosti – navode iz Udruženja.

Poslije svega, kako dodaju, ispostavilo se da investitore ne treba tražiti svuda po svijetu, jer se oni, izgleda, nalaze već tu, pored nas.Dosadašnje višedecenijsko iskustvo u poslovanju sa partnerima iz Norveške, garancija je uspječnosti, tako da rizik od propadanja još jednog tendera skoro da ne postoji. Uostalom, zaključuju i da nema više vremena za neuspjele tendere.

11 Komentari

 1. Zašto banjaši misle da bi Norvežani dobro banju vodili,je li zato što su dolazili godinama na terapije ? Banja je imala vrsnoga marketing menadžera koji je smijenjen,jer nije imao vrsne saradnike za neke druge oblasti,a mnogo je vjerovao ljudima kao humani građanin.
  0  0
 2. Pocetkom devedesetih Vlada je odbila norvezane i rekli su da je to drzavni projekat i da ga nikad nece prodavati. Sad vidite dokle su ga doveli. Sve kadrovi DPS.
  0  0
 3. Ništa PRODATI, samo POKLONITI Norvežanima. Čim se nešto prodava odma se neko mora utaličiti. A Institut nikad ne bi bio Institut da nije bilo Norvežana. Svaka čast svakome ali je praksa tako pokazala.
  0  0
 4. Nisu Norvezani ludi da preuzimaju ovu starudiju ,niti im je interes da ulazu 100 miliona u novu fazu kako bi je osposobili i upristojili…Norvezani nisu medju najbogatijima jer su glupi … Za 100 miliona mogu izgradit 2 nova Instituta…Jednostavno je neisplativo reparirat sadasnje stanje… Zato mozemo samo da mastamo o norveskim fondovima i da cekamo stecaj…
  0  0
 5. “Kad ne bi falilo pameti,ničega ne bi falilo”stara je crnogorska izreka,vjerujem da poslije svega vremena u tunelu Igalo i Herceg Novi će izaći na svjetlost,pametnom odlukom o prodaji Instituta fondovima Norveške!
  0  0
 6. Institut POKLONITE Norvežanima, a čitavo Igalo proglasite ZDRAVSTVENIM liječilištem, i odmah ste najbitnije riješili. Od takvog Instituta će svi imati koristi, Opština Herceg Novi, Boka Kotorska i država Crna Gora. Uslužna dijelatnost Instituta radit će 12 mjeseci, i zaposliti dosta mladih kadrova. Samim tim radit će aerodromi, taxisti, restorani, prodavnice i svi će bit zadovoljni. Državni budžet imaće siguran priliv novca. Norvežani koji su nas izdržali 40 godina zaslužuju bolji i kvalitetniji tretman. Ovo je jedini i pravi put da SVIMA bude potaman.
  0  0
 7. Neka oproste razna udruženja na izraženom mišljenju ; tačno je da više nema vremena i da neće biti neuspjelih tendera,ali ovi koji se nijesu starali odgovorno godinama neka to sad prepušte drugima,jer glume i pameti je bilo i previse.
  0  0

Ostavite komentar

*

code