UO Udruženja akcionara zaposlenih Instituta: Nada su norveški fondovi, a ne novi...

UO Udruženja akcionara zaposlenih Instituta: Nada su norveški fondovi, a ne novi tenderi

2623
11
Podijeli
 

images_slike_gradovi_hn_objekti_institut_nasaNakon raskida ugovora sa britansko američkom grupacijom IWG, koja je bila jedini ponuđač na četvrtom tenderu za privatizaciju Instituta Igalo, Udruženje akcionara zaposlenih i bivsih zaposlenih te kompanije smatra da više nema vremena za neuspjele trendere. Kako je saopšteno, Udruženje akcionara polaže veliku nadu u najavljene pregovore sa norveškim investicionim fondovima
– Institut i dalje radi pod raznim opterećenjima, u postojećem veoma nepovoljnom poslovno-tržišnom ambijentu, vršeći svoju humanu djelatnost posvećenu multidisciplinarnom liječenju i rehabilitaciji pacijenata iz zemlje i inostranstva. Nakon četiri neuspjela tendera i devet godina čekanja pravog investitora, postaje sve neophodnije ulaganje u terapijske i smještajne kapacitete, ali i nastavak edukacije kadrova savremenim metodama u ovoj oblasti medicine-podsjećaju iz Udruženja akcionara zaposlenih.

Njih raduje činjenica na koju je, u razgovoru za Radio Jadran, ukazao predsjednik Tenderske komsije, Branko Vujovic, da postoji interesovanje norveških investicionih fondova za Institut Igalo.

Treba  po svaku cijenu podržati tu inicijativu, s obzirom na to da su Norvežani pokazali do sada veliko razumijevanje za okolnosti u kojima ova poznata zdravstvena ustanova radi i ostali odani pacijenti već punih 40 godina. To je dovoljna garancija da se radi o ozbiljnim investitorima koji veoma dobro poznaju ne samo Institut, nego i Herceg-Novi i širu okolinu.

Udruženje akcionara zadovoljno konstatuje da je predsjednik Tenderske komisije svjestan da Institut Igalo ne čine samo objekti niti smještaj, već oko 700 radnika, koji u ovom trenutku  izvršavaju sve zadatke koje pred njih postavljaju standardi stranog tržišta u rehabilitaciji pacijenata.
– Takvih je primjera malo, ne samo u Crnoj Gori. Takva poslovna tradicija stvarana decenijama na principima samofinansiranja, koja je održala Institut Igalo AD na nestabilnom trzistu, zaslužuje veliko uvažavanje. Stoga polažemo veliku nadu u najavljene pregovore sa norveškim investicionim fondovima. Spremni smo da, kao Udruženje, damo svoj doprinos u okviru svojih mogućnosti – navode iz Udruženja.

Poslije svega, kako dodaju, ispostavilo se da investitore ne treba tražiti svuda po svijetu, jer se oni, izgleda, nalaze već tu, pored nas.Dosadašnje višedecenijsko iskustvo u poslovanju sa partnerima iz Norveške, garancija je uspječnosti, tako da rizik od propadanja još jednog tendera skoro da ne postoji. Uostalom, zaključuju i da nema više vremena za neuspjele tendere.

11 Komentari

 1. Zašto banjaši misle da bi Norvežani dobro banju vodili,je li zato što su dolazili godinama na terapije ? Banja je imala vrsnoga marketing menadžera koji je smijenjen,jer nije imao vrsne saradnike za neke druge oblasti,a mnogo je vjerovao ljudima kao humani građanin.

 2. Pocetkom devedesetih Vlada je odbila norvezane i rekli su da je to drzavni projekat i da ga nikad nece prodavati. Sad vidite dokle su ga doveli. Sve kadrovi DPS.

 3. Izjava norvežanina, inače inžinjera, je da će za dvije godine Institut sam propasti jer se ne održava.

 4. Ništa PRODATI, samo POKLONITI Norvežanima. Čim se nešto prodava odma se neko mora utaličiti. A Institut nikad ne bi bio Institut da nije bilo Norvežana. Svaka čast svakome ali je praksa tako pokazala.

 5. Nisu Norvezani ludi da preuzimaju ovu starudiju ,niti im je interes da ulazu 100 miliona u novu fazu kako bi je osposobili i upristojili…Norvezani nisu medju najbogatijima jer su glupi … Za 100 miliona mogu izgradit 2 nova Instituta…Jednostavno je neisplativo reparirat sadasnje stanje… Zato mozemo samo da mastamo o norveskim fondovima i da cekamo stecaj…

 6. “Kad ne bi falilo pameti,ničega ne bi falilo”stara je crnogorska izreka,vjerujem da poslije svega vremena u tunelu Igalo i Herceg Novi će izaći na svjetlost,pametnom odlukom o prodaji Instituta fondovima Norveške!

 7. Obavezno peticija gradjana da se norvezanima da institut ovi nasi su se dokazali u privatizacijama,barem ovo da ne uniste
  Dejo pavic

 8. Institut POKLONITE Norvežanima, a čitavo Igalo proglasite ZDRAVSTVENIM liječilištem, i odmah ste najbitnije riješili. Od takvog Instituta će svi imati koristi, Opština Herceg Novi, Boka Kotorska i država Crna Gora. Uslužna dijelatnost Instituta radit će 12 mjeseci, i zaposliti dosta mladih kadrova. Samim tim radit će aerodromi, taxisti, restorani, prodavnice i svi će bit zadovoljni. Državni budžet imaće siguran priliv novca. Norvežani koji su nas izdržali 40 godina zaslužuju bolji i kvalitetniji tretman. Ovo je jedini i pravi put da SVIMA bude potaman.

 9. Neka oproste razna udruženja na izraženom mišljenju ; tačno je da više nema vremena i da neće biti neuspjelih tendera,ali ovi koji se nijesu starali odgovorno godinama neka to sad prepušte drugima,jer glume i pameti je bilo i previse.

Ostavite komentar

*

code