UOČI TREĆE DIPLOMATSKE REGATE: DONACIJA TRI JEDRILICE “OPTIMIST” KLUBU “LAHOR”

UOČI TREĆE DIPLOMATSKE REGATE: DONACIJA TRI JEDRILICE “OPTIMIST” KLUBU “LAHOR”

113
0
Podijeli

Klub diplomatske regate (Diplomatic Regatta Club) je donirao Jedriličarskom klubu Lahor tri jedrilice Optimist zahvaljujući sredstvima prikupljenim na prošlogodišnjoj Diplomatskoj regati, u iznosu 12.800 eura.Male jedrlice dobro će doći za obuke djece u Klubu Lahor.

Ceremonija primopredaje je održana na mulu kluba u Kotoru, a na događaju su govorili Filip Petričević i Mladen Filipović, zastupnik Kluba diplomatske regate Crne Gore.
Predsjednik Jedriličarskog kluba Lahor, Filip Petričević se zahvalio svima koji su učestvovali u donaciji koju je Klub diplomatske regate organizovao i dodijelio klubu.
“Ova donacija je jedna od najvećih u istoriji našeg kluba koji datira od 1947. godine i koju smo od samog početka planirali iskorititi za obnavljanje flote za najmladje takmičare. Zahvaljujući tome, jedriličarski klub Lahor je od danas bogatiji za tri nove jedrilice klase Optimist, poznatog danskog proizvodjača Winner. Ovaj vid donacije predstavlja veliku podršku našem klubu u ovako teškim uslovima, kao i podršku crnogorskom jedrenju uopšte. Nadamo se da će Klub diplomatske regate i dalje uspješno organizovati ovakve događaje i u korist drugih jedriličarskih klubova u Crnoj Gori” – kazao je Petričević.
Zastupnik Kluba diplomatske regate Crne Gore, Mladen Filipović je kazao da je da im je zadovoljstvo što radost uručenja jedrilica dijele sa mladim jedrliličarima kluba Lahor i upravom kluba, kao i sa učesnicima prošlogodišnje diplomatske regate, koji su svojom darežljivošću i razumijevanjem omogućili klubu Lahor da dođe do vrijednih plovila.
– Klub Lahor je svojim skoro 70-godišnjim postojanjem, sportskim uspjesima i kvalitetom u radu sa mladim jedriličarima zaslužio pomoć u obnavljanju flote. Raduje nas da su izabrali jedrilice poznatih svjetskih proizvođača. Svi mi u klubu, kao i prijatelji kluba koji su omogućili donaciju, želimo mladim jedriličarima da svojom mladošću, jedriličarskim umijećem i ljubavlju prema moru osvajaju medalje i pronose ime svojih klubova i ime svoje zemlje kuda god budu plovili” – poručio je Filipović.
Sjutra Klub Diplomatske Regate sa prijateljima kluba, uz podršku Yacht Cluba Porto Montenegro, organizuje treću Diplomatsku regatu.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code