Upis nove generacije đaka prvaka u novske škole

Upis nove generacije đaka prvaka u novske škole

2136
1
Podijeli

Za djecu rođenu 2011. godine,  koja  pune 6 godina, u hercegnovskim školama “Dašo Pavičić” i “Ilija Kišić” upis će početi u ponedjeljak, 3.aprila  i trajaće do petka, 28. aprila.

U školama “Milan Vuković” i “Orjenski bataljon” upis će takođe početi 3. aprila, trajaće do 21. aprila, s tim da u školi u Bijeloj upisa neće biti 14. i 17. aprila, jer škola neće raditi.

Picerija i restoran

U OŠ “Dašo Pavičić” upis će se obavljati radnim danima od 9 do 13 časova, u kancelariji sekretara škole. Ipak, u petak, 7. i ponedjeljak, 10. aprila neće biti upisa zbog proslave Dana škole. U ovu osnovnu školu upisuju se djeca sa područja: MZ Topla, Igalo, Sutorina, Prijevor, Mojdež, Sušćepan, Ratiševina, Trebesin, zapadni dio MZ Herceg Novi – granicom: zgrada bivše željezničke stanice, stepenište Dašo Pavičić prema platou bivšeg “Rudnika”, izlaz stepeništem Jova Dabovića, prema autobuskoj stanici Herceg Novi, izlaz stepeništem na Ulicu Orjenski bataljon i dalje, zapadno ovom ulicom, pravac ispod “Bajera” do rezervoara za vodu.

U OŠ “Ilija Kišić” u Zelenici upis će se obavljati kod pedagoga škole, u periodu od 8 do 11 časova.

U OŠ “Milan Vuković” na Savini đake će upisivati od 8 do 12, u kancelariji sekretara.

U Bijeloj, u OŠ “Orjenski bataljon” upis će se obavljati u terminu od 10 do 13 časova, u kancelariji pedagoga škole. U ovu školu upisuju se djeca sa područja Kamenara, Bijele, Baošića i Đenovića.

Prema Zakonu o osnovnom obrazovanju i vaspitanju, djetetu se može odložiti početak školovanja za jednu školsku godinu, ako se utvrdi da dijete nije spremno za polazak u školu.

Za djecu koja nemaju prebivalište u Opštini Herceg Novi, prilikom prijave za upis, potrebno je donijeti kopiju izvoda iz matične knjige rođenih, radi upoređenja sa podacima iz baze o registru rođenih, dobijenih od MUP-a.

Prije upisa potrebno je obaviti ljekarski pregled kod izabranog pedijatra u Domu zdravlja. Ljekarsko uvjerenje obavezno je donijeti prilikom testiranja djeteta u školi. Pisano obavještenje o datumu testiranja roditelji će dobiti prilikom upisa.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code