Upis osnovaca, polaganje završnih ispita, matura, zabave…

Upis osnovaca, polaganje završnih ispita, matura, zabave…

1860
0
Podijeli

U Herceg Novom je u toku upis djece u prvi razred 4 osnovne škole, područna odjeljenja, kao i aktivnosti vezane za maturske obaveze, odnosno polaganje završnih ispita i organizovanje svečanosti povodom mature.
images_slike_gradovi_hn_objekti_osnovna_skola_daso_pavicic_rj2U OŠ „Dašo Pavičić“ testiranje djece obavlja se kod školskog pedagoga ili psihologa. Do sada je prijavljeno 161-no dijete, a upisano 150-oro. Za njih 11 prihvaćen je prijedlog roditelja za odlaganje školovanja. Iz ove škole nam kažu da će biti mjesta za sve mališane koji budu upisani, a predviđena su 4 odjeljena prvaka u matičnoj školi na Toploj, u područnoj jedinici u Igalu 2 odjeljenja, dok će u kombinovanom odjeljenju u Sutorini biti upisano svega 6 đaka. Prošle godine u „Daša“ su bila upisana 172 djeteta, raspoređena u 7 odjeljenja.
Kada je riječ o eksternoj provjeri znanja učenika završnih razreda, u ovoj školi polagaće se ispiti iz crnogorskog-srpskog, bosanskog, hrvatskog jezika i književnost, matematika i izbornog predmeta. Ispiti će biti organozovani u školi, 25. 26. i 27. maja.
Proslava maturske večeri biće održana 2. juna u školi i počeće svečanim defileom učenika sa odjeljenskim starešinama i dodjelom nagrada, diploma Luča i pohvala. Proslava će biti nastavljena u noćnom klubu „La Bamba“.
images_slike_gradovi_hn_objekti_osnovna_skola_ilija_kisic_rjU OŠ „Ilija Kišić testiranja mališana su završena. Upisano je 38 budućih prvaka, s tim da će u područnoj školi u Kumboru biti oformljeno jedno odjeljenje. Prošle godine u OŠ „Ilija Kišić“ bilo je upisano 37 đaka. Učenici završnih razreda ove škole, njih 61, kao i u svim školama u Crnoj Gori, polagaće maturske ispite 25. 26 i 27. maja. Eksterni ispiti polažu se iz predmeta crnogorsko-srpski, bosanski, hrvatski jezik i književnost, matematika i izborni predmet. Svečana proslava mature biće organizovana 18. juna, u noćnom klubu “Peoples” uz zabavni program u kom će učenici biti glavni akteri.
U OŠ “Orjenski bataljon” iz Bijele testiranje mališana za upis u prvi razred obavljeno je u drugoj polovini aprila i prvoj polovini maja. Upisano je 62 učenika u 3 odjeljenja, kao i 24 učenika u jedno odjeljenje u područnoj ustanovi Baošići-Đenovići i 6 učenika u jedno kombinovano odjeljenje u Kamenarima. U odnosu na prošlu godinu, u “Orjenski bataljon” je upisano 13 učenika više. Polumaturski ispiti u ovoj školi zakazani su takođe za 25. maj, kada će polagati ispite iz jezika, 26. ispit iz matematike i 27. maja ispite iz izbornih predmeta. Svi ispiti zakazani su za 12 časova. Ove školske godine u OŠ “Orjenski bataljon” deveti razred završavaju 84 učenika. U okviru programa za polumatursku svečanost biće uručene nagrade učenicima koji su postigli izuzetne rezultate na državnom takmičenju u znanju, Olimpijadi znanja i izuzetne rezultate u vannastavnim aktivnostima. Svečani defile polumaturanata i njihovih nastavnika održaće se 20. maja u 20 h. Program će voditi i učenike zabavljati animator, a proslava će biti oragnizovana u restoranu “Olimpija” u Kumboru.
Sa OŠ “Milan Vuković” sa Savine nijesmo uspjeli da stupimo u kontakt usljed velikog broja obaveza zaposlenih u toj ustanovi.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code