UPIS U SREDNJU ŠKOLU POČEO, MJESTA DOVOLJNO ZA GIMNAZIJU I STRUČNA ODJELJENJA

UPIS U SREDNJU ŠKOLU POČEO, MJESTA DOVOLJNO ZA GIMNAZIJU I STRUČNA ODJELJENJA

136
0
Podijeli

Upis u crnogrske srednje škole počeo je danas i trajaće do 19. juna, pa i za JU SMŠ ”Ivan Goran Kovačić” iz Herceg Novog.

Za Gimnaziju ima mjesta za 120 učenika, raspoređenih u 4 odjeljenja.
Za turizam, trgovinu i ugostiteljstvo, što predviđa četvorogodišnje školovanje, iskazana je potreba za smjerove: turistički tehničar, tehničar usluživanja, tehničar kulinarstva, tehničar prodaje po jedno odjeljenje sa 30 učenika.
Ekonomija i pravo, imaće dva odjeljenja sa 30 učenika i jedno za fizioterapeutskog tehničara.
Za trogodišnji obrazovani program, konobar – kuvar biće jedno odjeljenje 15+15 učenika i frizer jedno odjeljenje sa 30 učenika.
Ministarstvo prosvjete raspisalo je u aprilu konkurs za upis 8.480 učenika u prvi razred srednje škole za školsku 2015/2016. godinu.
Kandidati za upis treba da dostave školi prijavu na konkurs i originalna svjedočanstva posljednja tri razreda osnovne škole.
Rang lista kandidata biće objavljena na oglasnoj tabli škole najkasnije do 22. juna 2015. godine. Prijava za upis učenika podnosi se školi 25, 26. i 27. juna.
Polumaturantima za upis u prvi razred nije potreban Izvod iz matične knjige rođenih. Kako je pojašnjeno, sve neophodne podatke koji se odnose na rođenje i crnogorsko državljanstvo, škole su, preko Ministarstva prosvjete, dobile od Ministarstva unutrašnjih poslova po službenoj dužnosti.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code