Upis za 11 odjeljenja novske Srednje škole počinje 18.juna

Upis za 11 odjeljenja novske Srednje škole počinje 18.juna

0
Podijeli

Upis srednjoškolaca u I razred JUSMŠ Ivan Goran Kovačić, u prvom upisnom roku za školsku 2018/2019., počeće 18. juna i trajaće do 22. juna, objavljeno je na sajtu škole.

Detaljnije informacije o smjerovima za koje učenici mogu da konkurišu biće poznate kada resorno Ministarstvo objavi zvanično Konkurs za upis učenika u srednje škole za predstojeću nastavnu godinu, ističu u školi.

Picerija i restoran

Do tada, zainteresovani učenici se o pravilnicima, načinu, postupku i vrjednovanju kriterijuma za upis u gimnaziju i stručne škole mogu informisati na sajtu škole http://smsigkovacic.me/?p=1299 .

Ranije je objavljeno da će za opšti smjer – Gimnaziju, biti upisana 3 odjeljenja, odnosno 84 učenika. Za zanimanje turistički, fizioterapeutski, ekonomski tehničar, dizajner enterijera – IV stepen,  biće upisano  po jedno odjeljenje. Za restoratera i tehničara kulinarstva – IV stepen biće upisana 2 odjeljenja po 28 učenika, dok će za zanimanje kuvar+konobar – III stepen biti upisano jedno kombinovano odjeljenje, 14+14 učenika. Za zanimanje prodavač – III stepen biće takođe upisano jedno odjeljenje.

Kandidati za upis koji se ne upišu u junskom, imaće priliku da pokušaju u avgustovskom roku za zanimanja koja nijesu popunjena u junskom roku.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code