Upozorenje: Nevrijeme narednih dana, sve službe da budu spremnije

Upozorenje: Nevrijeme narednih dana, sve službe da budu spremnije

2503
3
Podijeli

nevrijeme 1501Ministarstvo unutrašnjih poslova upozorilo je nadležne službe da podignu nivo operativne spremnosti narednih dana, jer se očekuju nepovoljni vremenski uslovi.
– Shodno upozorenju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore da se danas i za dane vikenda očekuju nepovoljni vremenski uslovi (jaka kiša, snijeg, udar hladnog arktičkog talasa), Direktorat za vanredne situacije MUP–a poslao je poziv nadležnim da podignu nivo svoje operativne spremnosti, kaže se u saopštenju.
Poziv je poslat gradonačelnicima i predsjednicima opština, službama zaštite i spašavanja, Direkciji za saobraćaj, Crnogorskom elektroprenosnom sistemu i Elektrodistribuciji Crne Gore.
U pozivu koji je poslat u skladu sa preventivnim aktivnostima koje se sprovode za slučaj nepovoljnih vremenskih prilika, data je detaljna informacija o očekivanim vremenskim prilikama,
U slučaju da građanima zatreba pomoć brojevi hitnih službi su: 112 (broj za hitne situacije Direktorata za vanredne situacije), 122 (Uprave policije), 123 (službe zaštite i spašavanje) i 124 (Zavod za hitnu medicinsku pomoć).

3 Komentari

  1. Nista od ovoga nebi naskodilo da se redovno ciste kanali,potoci kao i odvodi atmosferskih padavina sto je najbitnije.I nakon postavljanja cijevi kolektora npr.Zelenika-luka magistrala opet nije rijesen problem odvodjenja atmosferskih padavina pa voda dostize visinu i do 30cm.Naravno jos gora stvar je kruzni tok koji je na najnizoj tacki prilaza puteva sa svih strana.Odvod je katastrofalan a u nekim situacijama i vaterpolo moze da se odigra…☺
    0    0
  2. nadležne službe su očistile sve propuste i austrougarske kanale,puteve i obalu.sve je tip top za nevrijeme.sreća naša što kod Kineza ima gumenih čizama i lumbrela,jer ni ko ne bismo imali.
    0    0

Ostavite komentar

*

code