Uprava policije: U Zelenici zbrinuto 17 migranata sa broda

Uprava policije: U Zelenici zbrinuto 17 migranata sa broda

13
Podijeli

Iz Uprave policije je maločas stiglo i zvanično saopštenje da su službenici Sektora granične policije  danas u Luci Zelenika prihvatili 17 stranih državljana – migranata koje je do naše obale, uz prethodno obavještenje sa mora, dovezao italijanski brod. Nakon prihvata, ovih 17 lica je zbrinuto i u toku je rješavanje ostalih pitanja i dalje postupanje u vezi sa ovim događajem, saopšteno je iz Uprave policije.

„Upravi pomorske sigurnosti je jutros oko 07,00 časova  posada italijanskog plovila „Erica“ uputila poziv za asistenciju u kojem je tražena pomoć oko pristajanja u našu luku, jer brod prevozi 17 lica i prijeti im opasnost od potopljavanja. Posada broda „Erica“ je prethodno, shodno saznanjima, pružila pomoć ovim licima koja su se nalazila na manjem gumenom čamcu u međunarodnim vodama na način što ih je prihvatila na svoje plovilo – objašnjavaju iz policije.

Picerija i restoran

Uprava pomorske sigurnosti je o svemu odmah obavijestila službenike Sektora granične policije – Regionalnog centra granične policije „Jug“.

Službenici Sektora granične policije su preduzeli aktivnosti kako bi se izvršio prihvat ovih lica po pristajanju. O svemu su obaviješteni Centar bezbjednosti Herceg Novi, Direktorat za vanredne situacije MUP-a, Lučka kapetanija – Kotor, Dom zdravlja Herceg Novi i Komunalna policija.

„Brod „Erica“ sa šest članova posade – italijanskih državljana i 17 migranata je uplovio u Luku Zelenika oko 10,10 časova. Od 17 migranata, bilo je deset muškaraca, četiri žene i troje djece. Od ovih 17 lica, po njihovim izjavama, najviše je lica iz Sirije – 11, po dva lica su iz Maroka i Jemena i po jedno lice je iz Avganistana i Pakistana.

Lica su prihvaćena i medicinski zbrinuta. Obezbijeđeni su im hrana, voda i suva odjeća. Slijede dalje aktivnosti u vezi sa ovim događajem kako bi se utvrdile relevantne činjenice i preduzele mjere i radnje iz oblasti nadležnosti naših organa a koje se tiču statusa ovih lica i ostalih povezanih pitanja“- navode na kraju saopštenja iz Uprave policije.

13 Komentari

 1. Ovo je sjajno da se prisjetimo kako je HN primio desetine hiljada izbjeglica iz srpske krajine,republike srpske,srpskog dijela kosova koji su demografski i kulturoloski promjenili HN sto se vidi po komentarima,tako da bi sad protjerali il spalili ove jer su muslimani balije teroristi i pripadaju “tudjem ognjistu” ne ovom nasem “Novskom” to nam je sad filozofija i nivo kulture.

  7
  10
  • Pa je Novi koji broji 30000 duša zapravo nastao nakon ratova 90ih jer prije toga po Vašoj procjeni nije imao ni 10000 stanovnika. Nacionalizam je opasna igra koju igraju privilegovani, a ispastaju nevini. Sve zemlje koje su uvijedjele prednosti različitosti danas su daleko ispred nas, a nas nazivaju zemljama trećeg svijeta.

  • Đe je bila ta Novska kultura kad se išlo na Dubrovnik, lažni moralisti?

   Kad smo kod te kulturološko-demografske degradacije Novoga, šta je s uticajem relacije Nikšić – Mojkovac – Berane? Takvi ‘migranti’ ipak najviše kreiraju stvarnost ovog grada.

 2. I mi smo prihvatili ljude sa ratnih područja 1991. Pa su sad u novom biznismeni i mnogi rade u opštini.
  Pa mi njih sad molimo da nam pomognu.

  28
  9
 3. Ovi Hrvati su baš snalažljivi, umjesto da ih povedu u prihvatilište oni su ih ukrcali u gumenjak i doteglili ispred Crne Gore, a potom ih je Italijanska ribarica isporučila Crnoj Gori, jer su Hrvatske i Italijanske vlasti zahtijevale da ih ne dovode unutar Evropske Unije. Mi ovo digli na sva zvona da se pohvalimo kako smo humani!?! A ovi kukavci će opet ka Evropi čim im se ukaže prilika. Kako naši ne znaju da se snađu kao Hrvati i Italijani.

  29
  8
 4. Svakako jadni ljudi! Treba pokazati humanost!
  Samo da li se neko pita odakle oni u Evropi? Ko se to pravio pametan i rusio drzave od Libije , Iraka, Sirije ( citaj Nato pakt) . Ko je instalirao Isil na Bliskom Istoku? Ti ljudima su globalisti anglosaksonski uzeli pravo na zivot!! Isti oni za kojima mi jurimo da budemo robovi u EU! Svaki evropljanin i mi Cenogorci sa njima treba da shvatimo odakle je korjen problema , a jasno je svakom ko je imalo informisan i posteno rezonuje stvari ne ggledajuci na licni interes!!

  39
  8

Ostavite komentar

*

code