Upravni sud presudio: Mladen Kadić protivzakonito ostao bez funkcije

Upravni sud presudio: Mladen Kadić protivzakonito ostao bez funkcije

21
Podijeli

Upravni sud Crne Gore odbacio je tužbu bivše predsjednice Opštine Herceg Novi Nataše Aćimović protiv rješenja Komisije za žalbe Opštine Herceg Novi od 22. aprila prošle godine i usvojio žalbu Mladena Kadića.

Sud je poništio rješenje predsjednice Opštine Nataše Aćimović, od 17. marta 2016. godine, kojim je Mladenu Kadiću, prestao mandat sekretara za prostorno planiranje, izgradnju, komunalne djelatnosti i zaštitu životne sredine.

Picerija i restoran

U presudi Upravnog suda jasno se navodi da prvostepeni organ nije legitiman za pokretanje upravnog spora protiv rješenja drugostepenog organa.

Upravni sud prethodno je prihvatio dvije tužbe Građanskog saveza kojima Nataša Aćimović nije više predsjednica Opštine. Ona je 17. marta  donijela nekoliko rješenja o imenovanju vd sekretara pojedinih Sekretarijata, ali i rješenje o razrješenju Mladena Kadića.

Aćimović je tada obrazložila da se nova Odluka o organizaciji i načinu rada lokalne uprave Opštine Herceg Novi primjenjuje od 1. marta 2016. godine.

Na njeno martovsko rješenje, Sekretarijat je uložio žalbu Ustavnom sudu smatrajući odluku nezakonitom, a Kadić Upravnom sudu i Komisiji za žalbe Opštine Herceg Novi, koja je njegovu žalbu ocijenila opravdanom.

Ova situacija je još tada ukazivala da neodrživost koalicije DPS-IZBOR, jer je manji koalicioni partner “diktirao” DPS-u kadrovsku politiku, pogotovo u urbanizmu i razvojnim projektima grada. Nijih je tada opozicija često i žestoko napadala, a DPS samo dizao ruku. Kadić je na mjestu sekretara važnog resora često imao sukob sa liderom Izbora zbog pokušaja da nešto od svega prođe mimo procedure ili na “mala vrata”.

21 Komentari

 1. Kruso te je doveo i dao ti dirigentsku palicu Kadicu,ali ti nisi kadar je drzati i neka te je maknuo i trebao je,kamo srece da je on ostao i dalje ,nesto bi se od ovog grada i ucinjelo…

 2. Zakon da se poštuje , da svak radi svoj posao,da bude odgovoran za ono što radi i onda nije važno ko je ni što je ko.Društvena imovina nije privatna,a dozvoljeno je svakome da ima svoju firmu i da radi za sebe,a kome je dovoljna plata ne mora.

  4
  1
 3. Eto,slažem se sa tobom da kad napravi nove planove onda neka stare poništi. Mi ovde imamo situaciju da pojedini planovi više ne važe. Šta ćemo onda da ponudimo investitorima?Kod Mladenana mi se ne sviđa što nemaju svi ljudi isti tretman,ne smije biti privilegovanih..Mislim da zaposlene u Urbanizmu treba skoro sve promeniti.

 4. Na zalost kasno.Prokockana sansa da ovaj grad malo zivne,Kadic je neko ko ima reference i priznat je u struci.Lazna carica Natasa mala mu presudila i sad nema popravke

  27
  29
 5. Profesionalac u pravom smislu. Nažalost njegovi su ga pustili niz vodu zbog Izbora.
  Mladene čestitam Vam i neka vam je ovo neka satisfakcija.
  A sud je mogao i ranije donijeti ovu presudu.

  28
  25
 6. Bokeljski Oridinali,neka poništi kad napravi nove,jer na njega neće moći uticati niko sa svojim željama,postojaće red i rad,propis , zakon i ova država.To je ono što žele svi u ovome gradu.

  13
  15
 7. Ma nije problem da GA skinete no Koga cete stavit. A. Natasu. Ugasiste ovaj grad. Sve amateri I diletanti bez znanja I normalne skole. Iselise Nam se djeca zbog vas. Sve vas treba vratit u trafike, klaonice, ribarnice, kladionice… dje ste I bili. Neka vam pravo, urbanizam I sve o cemu nemate pojma. Ubiste nas.

  27
  10
 8. Izboru je sve ovako!Ubise se dokazujuci svoju dobronamjernost i brigu za grad.Najobicnija farsa.Bravo za Kadica i sve one iz DPSa koji su znali i imali “onu stvar”da se suprostave stetocinama iz IZBORA.Nazalost izgleda da je i vaskolika opozicija ista.Kuku nama novljanima snjima!

  33
  30
 9. Divan covjek,treba ga odma vratiti za NACELNIKA katastra a ovoga Gardasevica koga ne mogu pohvaliti ,zbog loseg ponasanja sa strankama,pogoto sto svakog gleda po politickoj osnovi….PS …Valjda smo na prvom mjestu ljudi…

  30
  16
 10. Da vidimo sad je li zakonito bio postavljen prije,i on i drugi svi.Planova nema,stari nijesu važeći,pa su važeći,pa igramo se igramo sa nama,a????

  21
  6
 11. Koga briga kako rješava Ustavni sud. Vrhovni to po reviziji ladno vrača na početak. Kako u finisu DPS poentira majko mila. A Djurovićka bi da predsjedava Opštinom.

  27
  11

Ostavite komentar

*

code