UPRKOS ASFALTIRANOG DIJELA PUTA IZA ŠKOLE NA TOPLOJ, BEZBJEDNOST ĐAKA UGROŽENA

UPRKOS ASFALTIRANOG DIJELA PUTA IZA ŠKOLE NA TOPLOJ, BEZBJEDNOST ĐAKA UGROŽENA

90
0
Podijeli

Saobraćanje do najveće školske ustanove u Herceg Novom, OŠ Dašo Pavičić na Toploj, godinama je veliki problem sa kojim se suočavaju učenici-pješaci, ali i vozači.

Stara, većim dijelom puta, razrovana staza, često je preuska za sve koji autom dovode djecu u školu ili u vrtić, pa su zbog pregustog “saobraćaja”, česti zastoji, naročito za vrijeme kišnih perioda.
Kako bi se donekle gužve umanjile i izašlo u susret svima koji djecu dovode automobilima, za vrijeme kapitalne obnove škole tokom prošle godine, “osposobljen” je i asfaltiran dio puta iza škole i uspostavljen saobraćaj u jednom smjeru. Tokom ovog ljeta, put oko škole, turistima je najviše služio kao mjesto za parking, jer prostor nije iscrtan i ne mora da se plaća. Dok sa jedne strane automobili imaju “putnu trasu”, mali đaci pješaci su ostali bez svoje, odnosno trotoara.
Direktor škole, Nikola Stojanović za Radio Jadran kaže da regulisanje saobraćaja oko škole nije u njenoj nadležnosti, ali da su u kontaktu sa Agencijom za izgradnju Herceg Novog, i nadaju se da će se i za Put Partizanskih majki naći adekvatno rješenje:
“Oko škole je regulisan kružni jednosmjerni saobrćaj, a sve u cilju manjeg zastoja vozila. Nadamo se da će ulica ubrzo biti prilagođena tačnije tehnički urađena. Ono što je najbitnije da nijedno dijete, do sada, nije povrijeđeno” kaže Stojanović. Ipak, saznajmeo da je jedno dijete na početku školske godine udario auto, srećom bez većih posljedica.
V.d. direktor Agencije za izgradnju Herceg Novog, Nikša Grgurević kazao nam je da je problem regulisanja saobraćaja oko ove škole detektovan kao jedan od prioriteta:
“Još uvijek nemamo nikakvo konkretno rješenje, ali onaj dio koji se bude ticao Agencije ili projektovanja biće svakako obavljen sa naše strane, jer problem smo sagledali i upoznati smo sa njim, i nastojaćemo da se nešto preduzme sljedeće godine” – obećava Grgurević.
Do tada pješaci i vozači moraju da se „naoružaju” velikim oprezom na putu oko škole na Toploj.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code