UPRKOS KOREKTNOJ PONUDI STEČAJNOG UPRAVNIKA BIJELSKI STEČAJCI JE ODBILI

UPRKOS KOREKTNOJ PONUDI STEČAJNOG UPRAVNIKA BIJELSKI STEČAJCI JE ODBILI

72
0
Podijeli

Bivši radnici JBB jednoglasno su odlučili da ne prihvate posljednju ponudu stečajnog upravika Žarka Ostojića o njihovom radnom angažovanju, zato što i dalje nemaju čvrstu riječ nadležnih da će dobiti pismene garancije Vlade o ispunjenju njihovih zahtjeva.

Ovo je za Radio Jadran potvrdio predsjednik Sindikata JBB u stečaju Mladen Krivokapić, ističući, ipak, da ponuda stečajnog upravnika nije za potcjenjivanje:
“Iako je ponuda dosta korektna, ne prihvatamo je dok nam Vlada ne potpiše pismene garancije o isplati otpremnina po kolektivnom ugovoru što je bio naš “uslov uslova”. Kada se to desi, mi ćemo prihvatiti ponuđene uslove gdina Ostojića i početi sa radom”, pojasnio je kratko Krivokapić.
O svojoj odluci obavijestili su stečajnog upravnika Žarka Osotjća, koji bi sada trebalo da inicira ponovne sastanke u resornom ministarstvu i Vladi, smatraju u Sindikatu.
“On normalno ne može biti zadovoljan našom odlukom, ali šta je tu je. On razumije naše zahtjeve od prvog dana. Mi očekujemo da će on ipak sada pokrenuti nove pregovore u Ministarstvu pomorstva i saobraćaja, nakon kojih bi trebalo da bude nekog napretka.
Kako saznajemo u međuvremenu, za ujutru u 10 h je ugovoren sastanak predstavnika Sindikata Brodogradilišta u Ministarstvu pomorstva i saobraćaja.
Podsjetićemo, stečajni upravnik Žarko Ostojić ponudio je u ponedjeljak bivšim radnicima posao od tri plus tri mjeseca za svih 200 radnika, sa radnim odnosom od početka stečaja. Plate bi bile onolike koliko ko radi i zaradi, a ko nema posla imao bi minimalac.
Bivši radnici na kapiji JBB protestuju već 51 dan.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code