URA: OBUSTAVITI PRIVATIZACIJU INSTITUTA IGALO, DOVESTI STRANOG MENADŽERA, ILI STRATEŠKOG PARTNERA

URA: OBUSTAVITI PRIVATIZACIJU INSTITUTA IGALO, DOVESTI STRANOG MENADŽERA, ILI STRATEŠKOG PARTNERA

96
0
Podijeli

Ovih dana finalizuje se projekat pacifikovanja Herceg Novog i uz pomoć novskog DPS, i sličnih političkih mentaliteta, grad se priprema na odluku o poklanjanju Instituta “Dr Simo Milošević” – tvde u saopštenju iz Građanskog pokreta Ujedinjena reformska akcija (URA).

– Slama se otpor i priprema završni udarac novskoj privredi. Odluku će vjerovatno donijeti na nekih 40 celzijusovih stepeni, da je anestezirani građani ne osjete. Nedavni događaji vezani za formiranje Izbora, koaliciona saradnja i smjena gradonačelnika, nijesu zbog demokratije, već zbog novskih resursa – upozorava predsjednik Odbora URA u Herceg Novom, Milorad Đurović.
On poručuje da Novljani moraju da se odluče hoće li svoj grad prosperitetan i civilizovan ili njegovu budvanizaciju. Hoće li Institut Igalo pacijente cijele godine, doktore i fizioterapeute, medicinske seminare, naučnike, filmske i druge umjetničke stvaraoce ili novi „energoprojektov” grad zatvorenih škura, kaže Đurović i dodaje da ako se to ponovi i Igaljani će sami šetati svojim mjestom 10 mjeseci godišnje, kao Novljani posljednjih par decenija.
– Predlažem da ekipa nezavisnih međunarodnih i domaćih stručnjaka sagleda poziciju i perspektivu ove eminentne ustanove. Da se definišu najprofitabilniji centri osnovne djelatnosti Instituta i stimuliše takva aktivnost, likvidiraju najveća troškovna mjesta koja nijesu u funkciji osnovne djelatnosti, uvedu savremeniji rehabilitacioni programi, izvrši dokapitalizacija, urbanizuje i uz ograničenje gradnje proda zemljište neprofitabilnih objekata (npr. Dječje odjeljenje) i sredstva isključivo ulože u njegovu rekonstrukciju i modernizaciju – saopštava predsjendik novske URE, Milorad Đurović.
On smatra da Institutu ne treba privatizacija, ali u upravljanje kompanijom treba uvesti eminentnu inostranu menadžersku kuću ili obezbjediti strateškog partnera:
– Izbor među kandidatima bi bio jednostavan: ne koliko taj menađžment košta već kakav mu je RevPar (prihod po raspoloživoj sobi) i za koja tržišta je specijalizovan. Jer, pristup tržištu je tajna uspjeha. Treba nam partner koji puni kapacitete, a ne gradi stanove za tržište. Institutu su potrebna nova tržišta. Uz takvog partnera lako bismo obezbijedili dugoročan kredit od mnogo više od tih 10-tak miliona, za koliko se prodaje biser Crne Gore, kao i sa samo 3-4% kamate – smatra Đurović.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code