Urban Nova: “Ošarenimo grad“

Urban Nova: “Ošarenimo grad“

1690
8
Podijeli

Naredna četiri mjeseca nevladino udruženje „Urban Nova“ najavaljuje novi kreativni projekat  „Ošarenimo grad“. Nastojaće da osnaže kreativne pojedince, grupe (volontera, aktivista, učenika, studenata…) za dalje djelovanje u saradnji sa Opštinom radi oživljavanja javnih prostora u Herceg Novom.

osarenimo-grad Specifični ciljevi su: unapređenje kvaliteta života, promocija korišćenja javnih prostora, kvalitetno provođenje slobodnog vremena, promocija međusektorske komunikacije i saradnje svih zainteresovanih strana, osnaživanje nezavisne kulturne scene i građanstva za buduće inicijative. Projekat „Ošarenimo grad“ finansijski je podržao Fond za aktivno građanstvo.

Picerija i restoran

Od osnivanja, Urban Nova se  djelovanjem profilisala  kao organizacija koja ulaže napore u promjene pasivnog stava građana prema urbanim resursima Herceg Novog odnosno javnim prostorima.

– Građanstvo Herceg Novog može svjedočiti da se u strogom centru grada nalaze najmanje tri napuštena objekta koji propadaju i prepušteni su zubu vremena čime ruže sliku grada. Sa druge strane, veliki broj pojedinaca, neformalnih grupa građana i nevladinih udruženja nemaju prostor za rad, a intervencije na javnim prostorima otežane su im netransparentnim i zahtjevnim procedurama, te nejasnim imovinskim odnosima, ukazuju iz ovog NVU. Žele da implementacijom projekta “Ošarenimo grad” realizuju tri najkreativnija rješenja oživljavanja javnih prostora.

Pozivaju sugrađane, da se jave sa kreativnim riješenjima za intervencije na javnim prostorima. To mogu biti neki grafiti, mali događaji u nekom parku ili na stepeništu, performans ili neka izložba…

– Pustite maštu da oblikuje Vaše ideje i pišite nam do 15. januara 2017. godine na mail urbannova.mne@gmail.com. Za tri najbolje ideje biće obezbijeđena sredstva za rad i logistiku, kao i navedena podrška naše organizacije u koracima od ideje do realizacije – poruka je tima Urban Nova.

8 Komentari

 1. A šta je to čitav svijet? U metropolama, svjetskim, itekako njeguju grafite i smatraju ih jednim od oblika slobodnog izražavanja građana, a ponegdje prelaze i u umjetnost. Mogu biti i lijepi i ružni, a može i umjetnost, kao uostalom i sve ostalo što čovjek radi.
  0  0
 2. Kakvo sarenilo ocistimo grad i popravimo kule posadimo kamelije magnolije narance mimoze.Citav svjet se bori protiv grafita i saranja a mi ga stimulisemo?????????????????????????????????
  0  0
 3. @Ronnronald
  Grijeh je samo da se neciji posao predstavlja kao neprofitan, kad to nije. Vidim sad na Radio Jadranu sta je ova nvo radila ranije. Radionice o feminizmu i djecije programe. Ok, legitimno (mada kladim se lose posjeceno) Dakle rade kako za sta donator raspise konkurs, eto sad je to nezavisna scena a do sada uopste nije ni bila, sutra ce bit bilo sta drugo, samo da se mogu uglavit kod donatora, mediji takve stvari nikad nece preispitat no ce ih pustit u program da kazu sta god hoce.
  0  0
 4. Nisam videla vece selo od HN,bez ikakvog reda i organizacije,pticu u letu je ovde postalo tesko sresti,a jos teze coveka koji ce da poseti ovo SELO,OSARENELI ILI NE PRVO SVETLO UPALITE!!!
  0  0

Ostavite komentar

*

code