Uređeni vidikovci na Kotobilju i Šilobodu

Uređeni vidikovci na Kotobilju i Šilobodu

0
Podijeli

Službenici Agencije za razvoj i zaštitu Orjena, u koordinaciji sa MZ Kameno-Žlijebi, obavili su volontersku akciju uređenja vidikovaca na pješačko-biciklističkoj stazi Kotobilj (stari put za Kameno).

Kako je saopšteno iz Agencije, nijesu željeli da se povodom Svjetskog dana čistih planina zadrže samo na programu na Orjenu.

Picerija i restoran

Dio klupa, postavljen prije više od dvije godine u okviru projekta „Udahnimo život zaleđu-selo Kameno“ sazrio je za novo farbanje. Materijal je obezbijedila MZ, a zaposleni u Agenciji opiturali su drvenariju volonterski, van radnog vremena.

Osim klupa, prefarbali su i grafite na jednom od najljepših vidikovaca na odmorištu pod Šilobodom. Iako su grafite prepiturali farbom za beton u tonu najsličnijem podlozi, donekle još uvijek ruže odmorište.

– Stoga apelujemo na mlade, koji ovo mjesto s razlogom rado posjećuju, da zbog sebe, drugih i naravno zbog prirode odmorišta ostavljaju makar u stanju u kojem su ih zatekli. Razbacivanje smeća, lomljenje staklenih boca, paljenje roštilja na asfaltu, potpisivanje driftovanjem i sprejem, svakako ne spadaju u to. Bolje je da tu energiju iskoristimo zajedno za stvaranje neke nove vrijednosti, za oplemenjivanje izgleda našeg zaleđa – poručili su iz Agencije.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code