Uređenje nordijske staze od Tople do Sušćepana

Uređenje nordijske staze od Tople do Sušćepana

1474
4
Podijeli

suscepanNa dionici od Tatar bašte (Topla II) do crkve Sv. Stefana na Sušćepanu biće uređena pješačka staza i postavljena posebna turističko-informativna signalizacija. Biće edukovani turistički vodiči za nordijski hod, obezbjeđena adekvatna oprema i promocija ponude potencijalnim korisnicima.
Projekat ”Nordijski hod hercegnovskim stazama” NVO Step-Koraci podržala je TO Herceg Novi. On će biti ostvaren u saradnji sa Sekretarijatom za društvene djelatnosti i sport, Agencijom za izgradnju i razvoj grada, Agencijom za zaštitu i razvoj Orjena, kao i bezrezervnu pomoć NVO “Orjen Outdoor”. Cilj je turistička valorizacija i promocija aktivnog turizma u hercegnovskom zaleđu.
“Kako je u Herceg Novom iz godine u godinu u porastu broj eko turista koji preferiraju aktivan odmor i boravak u prirodi, a to je i globalni trend turističke tražnje u svijetu, sigurni smo da će ovaj projekat biti uspješno realizovan. Naravno, realizacijom ove akcije hercegnovska turistička ponuda biće bogatija za još jednu specijalizovanu pješačku stazu za nordijski hod – navode iz TO Herceg Novi.
Zainteresovani građani mogu u subotu, 16. aprila, od 10 sati da se pridruže akciji uređenja/plombiranja kamenom i čišćenja staze Tatar bašta – Sušćepan – crkva Sv. Stefan. Mjesto okupljanja je na Toploj II u Stanišić dubravi (ispred bivšeg kineskog restorana).
U TO očekuju da staza bude otvorena narede subote, 23. aprila.

4 Komentari

  1. Nordijski hod? Staza je sad je specijalizovana baš za NORDIJSKI hod??? Ja preferiram laponski hod ponekad ubacim karpatsko trčanje… Znači ništa tu nema za mene….
    1    0

Ostavite komentar

*

code