USAGLAŠAVANJE NOVIH ROKOVA I ISPLATE RADNICIMA NA NOVSKOM KOLEKTORU

USAGLAŠAVANJE NOVIH ROKOVA I ISPLATE RADNICIMA NA NOVSKOM KOLEKTORU

125
0
Podijeli

Predstavnici turske kompanije Ćeltićoglu, danas će u Vodacomu u Tivtu usaglašavati predlog aneksa ugovora za izgradnju kolektora u Herceg Novom, u kome će najvažnija stavka biti novi rok za završetak radova na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži u hercegnovskoj opštini.

Ćeltićoglu je probio prvi rok koji je istekao 17. februara za posao vrijedan 18 milona eura, a novi datum za završetak radova mogao bi biti 25. decembar 2014. godine.
– Predstavnici lokalne samouprave i Vodacoma su se već usaglasili oko aneksa ugovora, a sada to treba predočiti i izvođaču radova, nakon čega treba da stavim potpis, kazao nam je direktor Društva za izgradnju vodovodne i kanalizacione infrastrukture, Milorad Velaš.
Sve će biti mnogo jasnije naredne sedmice i dinamika izvođenja radova i kao i to da li će biti isplaćena nova tranša novca za ono što je urađeno. Jer, ništa ne može biti isplaćeno bez dozvole KFW banke, koja o tome odlučuje.
Sve je tačno precizirano ugovorom, pa Velaš ne sumnja da se sada izvođač radova nalazi u problemu zbog nedostatka sredstva, ali takođe tvrdi da u tome nema njihove odgovornosti.
– Niko nije kriv, nego sam izvođač. Nakon svakog završenog dijela posla koji podrazumjeva potpunu finalizaciju radova, sa odrađenim ispitivanjima postavljenog cjevovoda, čija vrijednost iznosi oko milion eura dolazi do uplate sredstava – pojašnjava Velaš.
Izvođač je dosta toga uradio, ali nije završio vraćanje lokacija u prijašnje stanje, što podrazumjeva asfaltiranje i betoniranje dionica.
Takođe ispitivanja moraju da se odrade specijalizovanim kamerama koje pokazuju da li je sve urađeno kako propisi nalažu. Tek nakon toga mogu dobiti pripadajuća sredstva, izričit je Velaš.
Upravo će to biti tema sjutrašnjeg sastanka predstavnika KFW banke, izvođača i ostalih uključenih u ovaj posao u Herceg Novom.
“Oni su sada odradili posao u vrijednosti oko 600.000 i ako iz banke kažu da je to dovoljno, novac će odmah biti u ponedjeljak uplaćen, jer mi bez njihove dozvole ne možemo ništa da uradimo”.
Od početka radova firmi Ćeltićoglu je isplaćeno preko sedam miliona eura uključujući i avans od 2.770.000 eura.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code