USAVRŠAVANJE FIZIOTERAPEUTA U IGALU: PRIMJENA SMS METODE VJEŽBI ZA KIČMU

USAVRŠAVANJE FIZIOTERAPEUTA U IGALU: PRIMJENA SMS METODE VJEŽBI ZA KIČMU

140
0
Podijeli

U organizaciji Udruženja fizioterapeuta Crne Gore i suorganizaciji Fakulteta primijenjene fizioterapije i Instituta “Dr Simo Milošević” u Igalu je u toku dvodnevno dodatno usavršavanje fizioterapeuta putem osnovnog kursa u metodi SMS – “Funkcionalna stabilizacija i mobilizacija kičme”.

Voditeljka kursa je Barbara Zrnec (Slovenija), viša fizioterapeutkinja, McKenzie terapeut, dipl MDT, međunarodna instruktorka za MDT i za SMS metodu.
Metoda SMS je posebni oblik individualnog i grupnog vježbanja, koju je osnovao češki doktor sa trideset godina iskustva u području prevencije i liječenja poremećaja u kičmi – Ričard Smíška. Zasniva se na stabilizaciji i mobilizaciji kičme. Vježbe se izvode pomoću posebnih elastičnih traka i štapova, koji podstiču rad mišića u mišićnim lancima. Posebna tehnika izvođenja vježbi povećava snagu mišića trupa i ekstremiteta na način koji smanjuje pritisak između zglobova.
SMS vježbe savršeno podržavaju liječenje različitih dijagnoza, koje je bilo prethodno teško liječiti: skolioza, spinalna stenoza, problemi sa intervertebralnim diskovima (protruzija, hernija) i mnogi drugi.
Ovu edukaciju, koja je međunarodnog karaktera, pohađa 15 fizioterapeuta, 14 iz Crne Gore (11 iz Herceg Novog, po jedan iz Tivta, Nikšića i Podgorice) i jedan iz Hrvatske (Metković).

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code