Ušće Sutorine čisto

Ušće Sutorine čisto

1457
11
Podijeli

ciscenje usca Sutorina 231115Ušće rijeke Sutorine očišćeno je od zemlje, šuta, kamena i ostalog otpada, čime je otklonjena mogućnost izbijanja poplava u kišnom periodu. One su proteklih godina otežavale život stanovništvu ovog naselja.
Rješenjem Komunalne policije čišćenje, odnosno vraćanje u prvobitno stanje, naloženo je Javnom preduzeću za upravljanje morskim dobrom Crne Gore. Inicijativa da se spriječi devastacija stigla je i Upravi za inspekcijske poslove iz Instituta „Dr Simo Milošević“, a potpisao je viši naučni saradnik dr Ljubomir Radojičić.
Inspektor je prilikom obilaska terena utvrdio je da je ušće Sutorine zatrpano i da su kamen, pijesak, zemlja deponovani u korito rijeke na površini od 250 kvadratnih metara. Dva nasipa su mijenjala izlaznu riječnu struju, zbog čega je bilo pojačano taloženje nanosa.
„Morsko dobro“ je za izvođenje radova angažovalo preduzeće „Tošković“.

11 Komentari

 1. Pametni informisi se prvo, plaza je moja ne bivseg potpresednika. I nije nista smetalo, vide smea smece koje svi bacaju pa nanese na kraju prema nama
  0  0
 2. sam zid koi je srusen nije smetalo, koliko smeta smece od kuce mijatovica do usca, to treba ocistiti, od guma raznih, zeljeza, grana raznih. Sramno je sto politicki prozivate pogresnu osobu, jer plaza je bila urbano napravljena, makar ovo leto je licila na plazu, a ne na deponiju.
  0  0
 3. Igalo, ta firma kada je čistila rijeku za tih 170000 e,većinu izvedjenog materijala je deponovala na ostrvo preko puta ovoga,čime su zatvorili normalan tok rijeke i ulivanje u more.
  0  0
 4. Dovoljno vam je da pogledate slike I vidite da je pre “ciscenja” usca obala bila zasticenja krupnim kamenjem koje jugo nije moglo da nosi I osipa sljunak I gomila ga u reku. A sada kada su to “strucnjaci ocistili” I to krupno kamenje odvezli na drugi privatan posed,I naravno naplatili, reka moze da nosi koliko hoce I time ne samo da stvara vece probleme privatnim posedima vec ozbiljno ugrozava kanalizaciju koja je tu uradjena 2013.godine. Mislim da je opstina ovim postupkom ucinila vise stete nego koristi. Problem je ostao isti,jer zemlju koju su nagomilali na ostrvu preko puta I koja ne dozvoljava normalan ulazak reke u more nisu uklonili.
  0  0
 5. ko je nasuo taj pijesak i kamenje,taj treba da plati svu štetu što su poplave napravile.dok se to ne uradi i neko debelo rebne po džepu nikad neće biti sreće u ovoj našoj opštini.
  0  0
 6. Posto ste svi strucnjaci… Niste upuceni i ne pricajte ludosti… Prije svega morate znati da je prije par godina opstina ulozila preko 170 000 eura u ciscenje i produbljivanje korita rijeke… medjutim doticni cija je plaza (tada na politickoj funkciji podpredsjednika opstine) je konstantno nasipao svoju plazu koja se obrunjivala u korito i skoro vratila pocetno stanje koje je dovodilo do nasukivanja plovila. Medjutim konacno se neko shetio da se ovim pozabavi i zaustavi odronjivanje sljunka u korito sto bi za 2 god dovelo do zatvaranja usca rijeke i skoro nemoguce plovidbe. A ovdje ce se graditi potporni zid kao sto je u nozu iznad ove plaze… tako da ne kudite projekte u koje niste upuceni…
  0  0
 7. Sram dav vas bude ono sto je bilo lijepo to su srusili,potkopali narodu kuce..neka ima boga,,,sad ce tuzbe i za komunalnu i za morsko dobro…sad ce te da vidite dta ste napravili jos jednom sram bilo i ove iz opstine ko je odobrio a bogami i toga sto jd podrzavo….
  0  0

Ostavite komentar

*

code