Uskoro avantura na Vrbanju: Za zdrav život i vježbanje u netaknutoj prirodi

Uskoro avantura na Vrbanju: Za zdrav život i vježbanje u netaknutoj prirodi

12
Podijeli

Na površini od 7000 kvadrata, pod Orjenom, na Vrbanju završen je avanturistički park, za koga je u okviru EU porojekta „Adriatic canyoning“ opredjeljeno je 305.000 eura. Biće otvoren uoči Dana opštine Herceg Novi, 21. Oktobra, u 12 sati.

Najveći avangturistički park u ovom dijelu Evrope, na nadmorskoj visini od 1100 metara, najveći je izazov za ljubitelje adrenalinskih sportova, ali i za pobornike prirodne, čiste sredine.

Picerija i restoran

Prema riječima predstavnika avanturističkog parka Miroslava Boba Milanovića izgrađene su 44 staze za vježbanje i postavljeno je 720 metara sajle.

– Priroda je ostala netaknuta i sve je apsolutno sigurno i biće spremno do 21. oktobra – uvjerava Milanović, mada već stižu manje i veće grupe posjetilaca iz susjednih gradova s tromeđe.

Park će imati devet instruktora, koji su prošli obuku i veoma će biti posvećeni izletnicima. Svi zaposleni angažovani su zato što vole planinu, alpinizam i planinarenje.To je i garant da će sve činiti da se očuva park i njegovo okruženje.

U prvoj godini ulaz će biti slobodan, bez naplate ulaznica, što će posebno biti važno za djecu koja imaju višak energije i višak kilograma, priča Milanović.

– Turistička organizacija Herceg Novi će uvrstiti posjetu Avanturističkom parku u svoj program, daćemo ponudu i privatnim turističkim organizacijama, ali  prvenstveno ćemo da animiramo sugrađane I škole – dodaje on.

Ipak, najteže je do parka stići, pa je planirano proširenje puta od Vrbanja do kampa i uređenje Šteficine kuće. Biće i dosta sportskih manifestacija i takmičenja…

12 Komentari

  • isti oni koji su kapetana sa ostrva postavili da vodi agenciju za razvoj grada,istim onima kojim je jedino vazno da se sto vise rugaju ovim nesrecama na vlasti u drzavi,a da bi dok to rade istovremeno radili mnogo gore stvari i sve tako u krug,najbolje i najvise krade onaj koji se dere iz sve glasa:”drzte lopova”
   Sad ce konacno bukve na Orjenu imati novogodisnji konceret kakav i zasluzuju,ima da ima devet instruktora svira na sajle do ranih jutarnjih sati 🙂

   15
   9
    • Po ovoj vasoj logici ubuduce bi svi trebali ovako da radimo:ako vam se pokvari auto zovite kuvara da popravlja,ako vam pukne cijev u kuci javite se zubnom tehnicaru a ako vam slucajno zatreba gradjevinski inzinjer potrzite dobrog advokata…da li je to pravac u kom trrba da idu nasa djeca?da ih ucimo da nije bitno kakav je ko nego iz koje je stranke,?

     10
     5
   • Orjenski kapetane, ko ti je kriv što ne umiješ upravljat svojim brodom, pa si ga nasukao na oštre hridi, a posadu potopio. Ako kapetan sa ostrva, kako ga nazva, umije upravljati brodom, onda ga pusti da radi to što zna da radi. I pođešto nauči od njega. Nije on kriv što ti ne znaš, no si ti kriv što ne želiš naučiti.

    11
    6
 1. Bravo ekipa! Samo naprijed, sve će se posložiti. A do tada rad, rad, rad… Samo to, u lokalnoj upravi duva jače od najjače novske bure.

  10
  7
 2. Kada ce konkursi?Zna li taj Lucic i kompanija sta je to oglas za radno mjesto ?
  Svi ti sto ste ih okacili po bukvama NE zive u podorjenskim selima nego im treba placati putne troskove do posla i nazad,za par dana ce im i kakav dobar dzip trebati,to je naviklo na mikrofon i fotelju.

  32
  4

Ostavite komentar

*

code