Uskoro: Međunarodna vježba spasavanja lica u Igalu – Nema potrebe za panikom

Uskoro: Međunarodna vježba spasavanja lica u Igalu – Nema potrebe za panikom

1988
3
Podijeli

vatrogasci 4Prva međunarodna taktičko-pokazna vježba spasavanja lica, koju organizuje hercegnovska Služba zaštite i spasavanja, biće izvedena u nedjelju, 8. maja, u 11 sati kod hotela “Igalo”.

Vježba će imati oko 120 učesnika i 25 vozila. Otvorena je za sve posjetioce. Tokom vježbe primjenjivaće se zvučna i svjetlosna  signalizacija, stoga je važno naglasiti da nema potrebe za panikom među publikom.

Picerija i restoran

Biće izvedena u saradnji sa kolegama iz Službi zaštite i spasavanja Kotora i Tivta, Vatrogasne jedinice Konavle, Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje i Dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Perasta i Krtola. Učestvovaće službenici Centra bezbjednosti Herceg Novi, Komunalne policije, Crvenog krsta, Hitne pomoći, kao i članovi Planinarskog kluba „Subra“ i komercijalne službe pomoći i dopreme na moru „Emergensea”.

Pozvani i zainteresovani posjetioci moći će da se upoznaju sa radom, opremom i sposobnostima učesnika. Biće demonstrirano spasavanje u nekoliko situacija: saobraćajni udes – izvlačenje povrijeđenog i ukazivanje prve pomoći na parkingu hotela “Igalo”, potom pretraživanje objekta, evakuacija ugroženih i gašenje požara u hotelu, kao i spasavanje na moru (plaža na mulu ispod hotela “Igalo”).

Po završetku vježbe biće prezentovana vozila učesnika na plaži ispod hotela, gdje će biti nastavljeno druženje učesnika i upoznavanje građana sa vozilima i tehničkom opremom.

3 Komentari

Ostavite komentar

*

code