USKORO: NEZAVISNI INTERNET OMLADINSKI INFORMATIVNI SERVIS

USKORO: NEZAVISNI INTERNET OMLADINSKI INFORMATIVNI SERVIS

91
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

U Omladinskom Kulturnom Centru Herceg Novi u toku je osnivanje redakcije – Nezavisni Omladinski Infortmativni Servis – “Eclectic”, kako bi se čuo i prenio i glas mladih.

Članovi Centra došli su na ideju da pokrenu internet radio stanicu zajedno sa sajtom, na kom bi se objavljivale informacije iz različitih sfera života – od prirode, kulture, zabave do nauke i sporta.
Grupa mladih novskih kreativaca želi da i na ovaj način plasira svoje ideje, ali i pokaže svima kako slobodno vrijeme može biti produktivno. Jedan od pokretača ovog poduhvata, Vedran Krnić, kaže za Radio Jadran da ovih dana rade na pripremi prostorija za radio stanicu i redakciju. Biće smještene u potkrovlju zgrade Doma omladine, u ulici Marka Cara 8.
– Želimo da nam se priključi što više ljudi koji žele da pišu o raznim temama i to ćemo plasirati na naš sajt i u program. Naravno, uzrast i godište nisu bitni, važno je da stvaramo. Svi koji su zainteresovani, mogu da nam se jave svakog dana od 18-20 h, pojašnjava Krnić.
Kad je riječ o tehničkom dijelu, obezbjeđuju serverske platforme i montiraju radio opremu, tako da bi eksperimentalni program mogao biti emitovan već narednih nekoliko dana.
Krnić napominje i da će u prostorijama OKC-a biti održano niz radionica koje bi trebalo da daju upute zainteresovanima kako da formulišu novinarski tekst, obrade fotografije i upoznaju se sa audio-tehnikom.
– Radionicu “Osnove obrade digitalne fotografije” vodio je multimedijalni umjetnik iz Novog, Mirko Lazarević. Narednih dana planiramo još nekoliko radionica iz dvije oblasti: novinarstvo i audio-tehnika, kazao je Krnić.
On je pozvao i sve zainteresovane da dođu u prostorije OKC-a, da ih kontaktiraju preko njihove FB stranice https://www.facebook.com/OmladinskiKulturniCentarHN?fref=nf ili na mejl adresu okcentar.hn@gmail.com .

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code