Uskoro obnova dva vidikovca u Njivicama

Uskoro obnova dva vidikovca u Njivicama

12
Podijeli

Idejna rješenja za oba vidikovca na Njivičkom putu, prvom kod skretanja za Njivice i drugom iznad hotela Club Riviera su gotova. Odobrio ih je kabinet predsjednika Opštine Herceg Novi. Međutim, kako je riječ o poslu vrijednom 60 hiljada eura, neposredno uz zonu morskog dobra, projekte su iz Agencije za izgradnju i razvoj  poslali JP Morsko dobro na razmatranje, radi eventualnog učešća u troškovima.

Predstavnici  Opštine  i Morskog dobra bi trebalo uskoro da se sastanu i definišu model mogućeg zajedničkog ulaganja.

Picerija i restoran

Ipak, preuređenje vidikovaca će najvjerovatnije sačekati okončanje sezone, a do tada ih treba održavati.

U gradskoj Agenciji  navode da sve zavisi od Morskog dobra, jer oni moraju da zatraže UT uslove. U načelu je dogovoreno da samo „renoviraju“ postojeće. Kompletno uređenje podrazumijeva  teretanu na otvorenom, klupe, ogradu, zatim natpis „I LOVE HERCEG NOVI“. Svi koji žele moći će da slikaju zaliv i da ga  osmatraju  dvogledom, saznajemo u Agenciji.

12 Komentari

 1. Zašto stalno odlažete poslije sezone, valjda treba grad urediti za goste. Obratite više pažnje Igalu, kad će predsjednik obići svoje Igalo i vidjeti na šta liči, od čistiće neurednih parkinga, fasada, mjesne zajednice, parkova, šetališta, pa nadalje. Tu je Institut, liječilište, dolazi Norvežani i dr strani gosti, kako Vas nije sramota da Vam ovako izgleda Igalo.

  12
 2. Batalite se gluposti nego recite vi narodu sta se desava u Opstinu zasto vas bapustaju najbolji ljudi i kad ce ti javni konkursi sto obecaste narodu da vidimo ko ima najbolje kvalitete. Hvala.

  10
  2
 3. Vazno da su to oni najavili da ce to “nekad” da se uradi! Prestanite da nam najavljujete nego se javite kad nesto zavrsite! Ovako nas smarate! Cush “uskoro”, a ono tek nakon sezone, ako i tada bude!

  17
  3
  • Tačno. Samo je ovdje igra u pitanju. Ako Morsko dobro podnese zahtjev za UT uslove, onda se deklariše kao investitor, a i prećutno daje saglasnost na projekat. A Opština bi bila finansijer sa onoliko koliko je ušlo u budžet za ovu godinu. Ostatak bi prevalili na Morsko dobro. Morsko dobro bi odgovaralo za izbor izvođača i nadzora, bilo upravljač vidikovcima i sutra krivo kad ih vandali unište.

   10
   4

Ostavite komentar

*

code