Uskoro početak pregovora u oblasti ribarstva

Uskoro početak pregovora u oblasti ribarstva

410
0
Podijeli

images_slike_ilustracija_ribari_more_kocaEvropska unija pozvala je Crnu Goru da dostavi Pregovaračku poziciju za otvaranje pregovora u oblasti ribarstva, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja. U pismu Predsjedništva Savjeta EU navodi se da Unija smatra da je Crna Gora ispunila uslove i dostigla potreban nivo spremnosti za otvaranje pregovora u oblasti ribarstva.
„Nakon ocjene ispunjenja otvarajućeg mjerila za Poglavlje 13 – Ribarstvo, EU sada smatra da je Crna Gora u ovoj fazi dovoljno pripremljena za otvaranje pregovora u Poglavlju 13”, navodi se u pismu koje, u ime luksemburškog Predsjedavanja EU, potpisuje stalni predstavnik Luksemburga pri EU, ambasador Christian Braun.
Od presudnog značaja za pozitivnu ocjenu pripremljenosti Crne Gore za otvaranja pregovora bila je, kako su naveli iz Ministarstva, ocjena iz godišnjeg izvještaja Evropske komisije (EK) da je u politici ribarstva ostvaren dobar napredak u prethodnih godinu.
Odluka Savjeta EU dolazi neposredno nakon što je evropski komesar za ribarstvo, Carmenu Vela, na sastanku u Briselu uputio čestitke ministru poljoprivrede i ruralnog razvoja Petru Ivanoviću na ispunjenju mjerila u Poglavlju 13 i uspjehu koji je postignut u oblasti ribarstva – podsjećaju iz Ministarstva.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code