USKORO: TURISTIČKI AUTOBUSI MOĆI ĆE DA PROLAZE I ISKRCAVAJU TURISTE U CENTRU...

USKORO: TURISTIČKI AUTOBUSI MOĆI ĆE DA PROLAZE I ISKRCAVAJU TURISTE U CENTRU HERCEG NOVOG

267
0
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

Turistički autobusi bi uskoro i zvanično mogli da prolaze kroz „usko grlo” glavne saobraćajnice, kroz centar Herceg Novog, Njegoševom ulicom, pa da se zaustavljaju da iskrcaju furešte kod bivšeg hotela Rudnik.

Inicijativa sa IO TO Herceg Novi ne može proći bez skupštinske odluke, tačnije izmjene određenih članova već postojeće koja regulište drumski saobraćaj. Novim izmjenama, koje će se naći pred odbornicima dozvoljava se saobraćanje turističkih autobusa najvećih dozvoljenih dimenzija 13.5×2.6×3.5m, lokalnim putem ispod jadranske magistrale, na relaciji Igalo-Herceg Novi-Meljine. Biće omogućeno i zaustavljanje turističkih autobusa za ukrcaj i iskrcaj putnika na opštem parkiralištu, na početku Ulice Save Kovačevića, ispod bivšeg hotela „Rudnik”.
S druge strane, na istoj relaciji, zabranjuje se saobraćanje za prigradske i međugradske autobuse.
U periodu od 1. septembra ove do 15. juna 2016. godine (tokom školske godine), dozvoljava se saobraćanje autobusa za prevoz đaka na relaciji jadranska magistrala (Meljine) – Ulica Braće Grakalića – Ulica Branka Ćopića.
U prethodnoj odluci, podsjećamo, bio je zabranjen saobraćaj prigradskim, međugradskim i turističkim autobusima na relaciji Igalo-Herceg Novi-Meljine, lokalnim putem od Ribarske ulice, ulicama Sava Ilića, Njegoševom, Save Kovačevića i Braće Grakalića, kao i ulaz u navedene ulice iz ulica V crnogorske brigade i Mića Vavića.
U obrazloženju se navodi da je do izmjena došlo na osnovu predloga Sekretarijata za prostorno planiranje, izgradnju, komunalne djelatnosti i zaštitu životne sredine Opštine Herceg Novi, čime bi se uticalo na povećanje kvaliteta turističke ponude.
Ako predložene izmjene prođu, nesumnjivo je da će konačno turisti iz pravca Dubrovnika i drugih destinacija početi da se zaustavljaju, a ne samo da prolaze kroz ovaj grad, jer nijesu imali gdje da se parkiraju. Oživjeće svakako i Stari grad, a posjeta njegovim znamenitostima, galerijama, biće znatno bolja.
Međutim, ukoliko ne dođe do promjena i u načinu parkiranja, u boljoj saobraćajnoj signalizaciji biće kolapsa. I sada se dešava, zbog nedostatka saobraćajnoih znakova, da turističi autobusi „na sprat” zakrče saobraćaj, krenu kroz grad, nemaju gdje da se parkiraju u jednosmjernoj ulici, a ne mogu ni da prođu volat ispod tvrđave Forte Mare.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code