Uskoro uspostavljanje saradnje između Padove i Herceg Novog

Uskoro uspostavljanje saradnje između Padove i Herceg Novog

5
Podijeli

Predsjednik Opštine Stevan Katić i  gradonačelnik Padove Đordani Serđo razmijenili su pisma namjere za uspostavljanje saradnje između dva grada.

Wikipedia

Inicijativa za uspostavljanje saradnje uslijedila je nakon što je tijelo Svetog Leopolda Mandića boravilo u Herceg Novom 15 i 16. septembra, a crkveni velikodostojinici iz reda kapucina u Padovi izrazili zadovoljstvo organizacijom ovog događaja.

Picerija i restoran

Gradonačelnik Padove Đordani Serđo uvjeren je da dvije zajednice povezane imenom Svetog Leopolda, koji je rođen u Herceg Novom, a proveo veći dio života i umro u Padovi, imaju dobar osnov da započnu saradnju. Takođe, ova namjera prati trend razvoja i integracije regija i gradova u Evropskoj uniji.

Sastanak predstavnika Herceg Novog i Padove biće upriličen početkom naredne godine, kako bi se definisala bliža saradnja u oblasti kulture, turizma, zdravstva, obrazovanja i drugih oblasti u kojima postoji mogućnost za povezivanje dva grada.

5 Komentari

 1. Cudi mi da Katic nije uspostavio saradnju sa Focom umjesto Padovom. Ne znam zasto radio jadran ne pise o kicenju grada. Zadnje dvije godine je grad 15og Decembra vec bio okicen, za katolicki bozic, novu godinu i pravospavni bozic. Sta je sad ovo drugari, na sta lici trg. Uzas.

  6
  6
  • A šta ti imas protiv Foče.Da si prešao barem jednom Mokrine vidio bi da je to jedno divno mjesto u kojem ima medicinski i bogoslovski faklultet sa dvije prelijepe rijeke i dobrim ljudima.Mada pretpostavljam da tebi ne smeta Foča kao Foča nego više preferiraš neke zapadne gradove koji se nalaze izmedju nas i Slovenije.

   6
   5
 2. Padova je fenomenalan grad ima puno naših studenata iz cijele regije. Dobar potez Oštine,sjever Italije je veliko područje i veliki broj ljudi ide na ljetovanja. Ne smije se ostati samo na pismima,oni imaju dobre sajmove !!!

  6
  1

Ostavite komentar

*

code