Uskoro: Velika regionalna vježba zaštite i spasavanja

Uskoro: Velika regionalna vježba zaštite i spasavanja

1149
0
Podijeli

vjezba spasavanja 280416Hercegnovska Služba zaštite i spasavanja će u nedjelju, 8. maja, na prostoru ispred hotela Igalo, organizovati prvu regionalnu pokaznu vježbu spasavanja lica u saobraćajnom udesu, gašenju požara i evakuciji. Vježbu će izvesti u saradnji sa kolegama iz Vatrogasne jedinice Konavle, Teritorijalnom vatrogasnom jedinicom Trebinje, Dobrovoljnim vatrogasnim društvima Perast i Krtoli, te Službama zaštite i spasavanja Kotora i Tivta.
U pokaznoj vježbi učestvovaće i članovi PK Subra, komercijalna služba pomoći i dopreme na moru Emergensea, kao i Crveni krst Herceg Novi.
Tim povodom, jutros je u prostorijama Vatrogasnog doma u Meljinama održan zajednički koordinacioni sastanak svih učesnika regionalne pokazne vježbe. Potom su predstavnici vatrogasnih jedinica i dobrovoljnih društva obišli mjesto predviđeno za vježbu, kako bi se gosti bolje upoznali sa situacijom na terenu.
Rukovodilac hercegnovske Službe zaštite i spasavanja, Aleksandar Škobalj, istakao je da cilj prve pokazne vježbe nije samo prikaz kapaciteta i mogućnosti, kako lokalne, tako i susjednih vatrogasnih jedinica i jedinica spasavanja, već uspostavljanje i nastavak bolje regionalne saradnje.
Iz Službe zaštite i spasavanja pozivaju sve zainteresovane građane da 8. maja prisustvuju pokaznoj vježbi, prvoj ovakvog tipa u našem gradu.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code