Uskoro VI Big game fishing, 12 milja od obale Novog

Uskoro VI Big game fishing, 12 milja od obale Novog

9
Podijeli

Kad u Herceg Novom prođe stađun ljetnjih zabavnih i kulturnih fešti, sezonu zaokružuje atraktivna sportsko-zabavna – Big game fishing, koja okuplja zaljubljenike u lov na velike ribe.

Međunarodno takmičenje u ribolovu na tune, sabljarke, lampuge i albakore, VI Big game fishing, u organizaciji istoimenog novskog ribolovačkog kluba, uz podršku Turističke organizacije, Opštine i Agencije za gazdovanje gradskom lukom, održaće se od 12. do 15. septembra u Herceg Novom.

Picerija i restoran

Početak manifestacije biće ozvaničen u srijedu veče, 12. septembra u lokalu Stanica na Šveru od 20 h, uz nastup klape Castel Nuovo.

Ribaće se kao i prošlih godina u teritorijalnim vodama Crne Gore, izvan Bokokotorskog zaliva, 12 milja od obale.

Isplovljava se ujutru oko 8 h, a povratak na Škver planiran je oko 18 h. Vaganje i bodovanje ulova uz večeru i zabavni program biće svake večeri od 20 h u lokalu Stanica.

Kako je Radiju Jadran kazao predsjednik kluba, Radojica Raco Gardašević, manifestacija će okupiti isti broj učesnika kao i prošle godine, uz „zvučna“ imena iz svijeta biznisa, glume i muzike, koji su već praktično „domaćini“ manifestacije:

– Prijavljeno je 20 ekipa, u prosjeku sa 3-4 učesnika. Uz to, prijatelji učesnika najavili su dolazak iz Srbije i Švajcarske da prate turnir rekreativno. Od poznatih i ove godine učestvuje Vlado Georgiev, glumac Vuk Kostić, dr Miodrag Colić, Nebojša Šaponjić, Ranko Sočanac, Ratko Zatezalo, Branko Vurunić, jedan od vlasnika HTP Primorje, Dejan Mandić i drugi – naveo je Gardašević.

Pored zaljubljenika i učesnika manifestacije, priliku da se oprobaju imaće i najmlađi, u subotu ujutru,15. septembra od 10 h, u okviru „Little game fishing-a“, koji počinje u 10 h. Starosna granica je od 7 – 14 godina.

9 Komentari

 1. Znate li reć: Bravo!
  Lijepa manifestacija, reklama za grad.
  Il šta god, dat sugestiju neku ako se oćete pravit pametni.
  Pa mi za ta tri dana 10 puta ih više nahranimo nego što ulovimo 🙂
  Izgleda da bi trebali osnovat neku novu stranku Zelenih, mir u svijetu i to …

  9
  1
    • Bravo Milane, zbog toga je i sličnost između ljudi i nekih životinja da sakupljaju hranu i planiraju njenu upotrebu. I ta riba koja se ulovi na tom takmičenju će biti pojedena, znači za ishranu. Kada smo već kod zaštite životinja onda postoje kompetentne institucije koje se bave praćenjem i proučavanjem životinjskih vrsta koje obitavaju u njihovoj zoni nadgledanja i njihovi kompetentni stručnjaci donose odluke o zaštiti odnosno zabranjuju izlov ugrožene vrste, ako ih ima. Postoje i takve invazivne vrste riba koje se moraju izlovljavati da bi se vještačkim putem održao balans u prirodi, jer je u tom konkretnom slučaju došlo do greške u prirodi.

     2
     1

Ostavite komentar

*

code