USPIO PRVI DUATLON U HERCEG NOVOM

USPIO PRVI DUATLON U HERCEG NOVOM

274
0
Podijeli

Na prvom uspješno organizovanom Duatlonu u Herceg Novom učestvovalo je 39 takmičara iz Hrvatske, Srbije i Crne Gore, od kojih su se samo dvije dame odlučile da se oprobaju u poprilično izazovnom i teškom takmičenju.

Na stazi dužine 27,5 km, koju je trčanjem trebalo da pređu 7,5 km, a biciklom 20 km, prvo mjesto osvojila je Ana Aljinović iz Triatlon kluba “Podstrana” iz Hrvatske, dok je drugo mjesto pripalo Novljanki Mileni Mijanović iz Herceg Novog.
U kategoriji prvenstvo Crne Gore, prvi je Nikšićanin Miloš Mikić, drugi Luka Čupić iz Triatlon kluba iz Herceg Novog, a treći Danilo Janjušević iz Nikšića.
U apsolutnoj muškoj kategoriji prva dva mjesta pripala su takmičarima iz Hrvatske, Jakši Dikliću iz Konavala, koji je za tačno sat završio trku i drugo Ivanu Kovačev iz Triatlon kluba “Podstrana” iz Hrvatske. Trku je treći završio Nemanja Korać iz kluba “Spartak” iz Srbije.
Nagrade pobjednicima i pehar uručili su, kod spomenika Tvrtku na Škveru, sekretar Sekretarijata za društvene djelatnosti Vladimir Žutković, jedriličar Milivoj Dukić i direktor trke, Đorđe Arnaut.
Inače, 3. BOKEŠKI TRIATLON održaće se 21. juna u akvatoriju plaže Kalardovo i Ostrva Cvijeća.
Biće ovo prva pojava triatlona u olimpijskim distancama u Crnoj Gori (1.500 metara plivanje, 40 km bicikla i 10 km trčanje), a do sada je prijavljeno 35 takmičara i štafeta. Prema očekivanjima i najavama na Olimpijskom i supersprint triatlonu koji je predviđen za rekreativce nastupiće preko 100 takmičara iz Crne Gore i regiona – najavili su iz tivatskog kluba “Triatlon”.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code