USPJEH NOVLJANA NA PRVOJ SKY RUNNING TRCI – VERTIKALNI KILOMETAR NA PROKLETIJAMA

USPJEH NOVLJANA NA PRVOJ SKY RUNNING TRCI – VERTIKALNI KILOMETAR NA PROKLETIJAMA

252
0
Podijeli

U Grebaji kod Gusinja, na Prokletijama, je prvi put u formatu koji podržava ISF (international skyrunning federation) održana trka vertikalni kilometar, u kojoj je učestvovalo i sedmoro Novljana.

Oni su postigli odlične rezultate, jer je prvo mjesto osvojio, Janko Gardović iz PK “Niskogorci”, sa vremenom 38:05, a treće mjesto Aleksandar Domazetović sa vremenom 41:47.
Odlično šesto mjesto, u veoma jakoj konkurenciji osvojio je Darko Vidaković sa vremenom 44:09, četrnaesti je Saša Kulinović 52:10, Boris Kosović 57:32 i Nedeljko Dabović 1:16:12. Tu je bila i Marija Čop, sa vremenom 1:12:30.
Pomoć u organizaciji pružio je v.d. direktor preduzeća Stambeno komunalno, Branko Božović, dok je prvu nagradu u muškoj i ženskoj konkurenciji obezbjedio Hotel Lighthouse Igalo kojima se organizatori zahvaljuju.
– S obzirom da smo bili i suorganizatori ove trke tu je bio i Maksim Stolica koji je prvi Novljanin koji je osvojio vrh Evrope i Kavkaza, Elbrus 5.642 metara nadmorske visine i on je dao veliki doprinos u organizaciji same trke – ističe Saša Kulinović.
Za organizovanje trke vertikalni kilometer zaslužni su Serbian Skyrunning federation, Nacionalni park Prokletije, NVO “Niskogorci ” i “Orjen outdoor”. Sve vrijeme su se držali stare izreke: “Sve planine Balkana mogu na jednu stranu, a Prokletije na drugu”.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code