Uspješan nastup dječijeg ansambla KUD-a Sloga u Bugarskoj

Uspješan nastup dječijeg ansambla KUD-a Sloga u Bugarskoj

1581
0
Podijeli

Dječiji ansambl KUD-a „Sloga“ iz Đenovića, uzrasta od 8 do 12 godina, vratio se sa Balkan Folk festivala iz Varne, pun doživljaja koje će dugo pamtiti i prepričavati, ali i sa specijalnom nagradom za  „ukupan dojam“, kao i plaketom za učešće na festivalu.

kud sloga bugarska 1
Foto: Balkan folk fest 2016

Pored brojnih slobodnih aktivnosti, djeca su uživala i tokom koncerata na kojima su se predstavljali, a ovoga puta ih je bilo tri. – Predstavili smo se kroz tri koreografije: Igre iz Crne Gore, Igre iz Boke i Ženska muslimanska igra iz okoline Plava prikazivali su svoju državu, grad i mjesto, a kroz koreografije: Posavina i Bunjevka – okruženje. Na svim nastupima djeca su prikupila samo riječi hvale, a po završetku posljednjeg nastupa dobila i specijalnu nagradu za „ukupan dojam“ na festivalu. Pored ove nagrade, dobili su i plaketu za učešće na festival – kažu nam iz KUD-a Sloga.

Picerija i restoran

kud sloga bugarska 2
Foto: Balkan folk fest 2016

Kako kažu iz Sloge, nakon što su se smjestili u jednom od hotela u turističkoj oblasti Zlatni pjasci (nadomak Varne, a na obali Crnog mora), počeli su da uživaju onako kako nisu ni sanjali da hoće – zabavljali su se u aqua parku hotela, šetali i divili se prostranim i sređenim pjeskovitim plažama, kao i samom gradu. Posebno ushićenje osjetili su tokom boravka u Delfinarijumu, tj. posmatranja delfina i njihovih najatraktivnijih vratolomija.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code