Uspjesi učenika OŠ “Milan Vuković”

Uspjesi učenika OŠ “Milan Vuković”

2222
0
Podijeli

images_slike_gradovi_hn_objekti_osnovna_skola_milan_vukovicOvo polugodište za OŠ “Milan Vuković” nastavljeno je s uspjehom, u duhu 158 godina duge tradicije ove obrazovne ustanove. Talentovani učenici su vještim perom, majstorskom kičicom i spretnim rukama osvojili brojne nagrade i priznanja.

Učenica 9. razreda, Sara Bojanić, osvojila je I nagradu (donaciju od 3000 eura) na likovnom konkursu “Moja IDEJA za moju školu”, u organizaciji Merkator – Crna Gora. Mentor učenici bila je nastavnica Mila Mračević. Donacija će biti iskorišćena za rekonstrukciju objekta i dvorišta.

Picerija i restoran

Učenici OŠ “Milan Vuković” uključili su se i u akcije obilježavanja Dana planete Zemlje. Čistili su plažu Žalo na Škveru, čime su dali doprinos podizanju svijesti o neophodnosti održivog razvoja u svim aspektima. Angažovanje literarno i likovno nadarenih učenika donijelo je nova priznanja. Odjeljenje VII1 pokazalo se najuspješnijim u literarnom i likovnom stvaralaštu, pa su pohvaljeni i nagrađeni od D.O.O. Čistoća. Posebno su se istakle učenice Mia Ognjenović, Milica Hajrović i Marija Libenko. Novčanu nagradu od 50 eura učenici su priložili u humintarne svrhe.

Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije organizovalo je takmičenje za izbor najboljeg grafičkog rješenja za poster, povodom obilježavanja Međunarodnog dana djevojčica u ICT-u (Internacional Communication technologies), posljednjeg četvrtka u aprilu. Učenica 9. razreda, Sofija Rašo osvojila je I nagradu u kategoriji osnovnih škola i dobila tablet. Mentor učenici bila je Mira Krulanović, a svečana dodjela nagrada održana je u Press centru Vlade Crne Gore.

Učenici 8. razreda: Marija Bašić, Stefan i Luka Krivokapić, Nikola Radović i Igor Dakić, zauzeli su II mjesto na opštinskom  kviz-takmičenju, pod nazivom „Poznajem domovinu, zato je volim“, organizovanom povodom 10 godina nezavisnosti Crne Gore. Učenici su se pripremali uz podršku nastavnice Mirjane Perčinović.

Sportisti OŠ Milan Vuković takođe su zabilježili zapažene rezultate. Pripremajući se sa nastavnikom Brankom Rašovićem i Ivanom Đorđevićem za opštinsko sportsko takmičenje osnovnih škola dvije ekipe osvojile su I mjesto: ženska rukometna ekipa i muška košarkaška ekipa, čime su obezbjedili plasman na regionalno takmičenje.

U oblasti muzike, učenici Marko Miljević (VIII3) i Maša Bojanić (IX1) osvojili su nagradu na Međunarodnom takmičenju mladih pijanista u Nišu, održanom od 31. marta do 4. aprila. Njih dvoje su učestovavali i na državnom takmičenju u Podgorici od 25. do 29. aprila  i takođe osvojili I nagradu. Ove učenike pohvalio je direktor škole, Željko Bojović i nagradio knjigama, a učenica Sara Bojanić je na poklon dobila i tablet.

Tekst priredila: Novinarska sekcija OŠ „Milan Vuković“

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code