Uspješne Novljanke na Sportskim igrama zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštititi

Uspješne Novljanke na Sportskim igrama zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštititi

13
Podijeli

Zaposlene u Domu zdravlja Herceg Novi ostvarile su zavidan rezultat na 18. Međunarodnim sportskim igrama zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštititi Crne Gore, koje su održane u Bečićima od 26. do 30. septembra.

Na takmičenju je bilo prijavljeno oko 500 takmičara, koji su se u muškoj i ženskoj konkurenciji nadmetali u fudbalu, košarci, odbojci, rukometu, stonom tenisu, šahu, povlačenju konopca i pikadu. Birana je i Miss 18. sportskih susreta.

Picerija i restoran

Dom zdravlja Herceg Novi predstavljale su: Slađana Petrovic, Tamara Đučić, Tanja Vulović,Teodora Đurišić, Nikolina Vesković, Gordana Vujović, Gordana Bakić, Gordana Đurković, Zorica Cvitković, Marija Kekerić, Svetlana Crnjac, Ana Čurović i Jelena Bojat.

Medicinske radnice Doma zdravlja Herceg Novi su osvojile pehare za fer play i učešće, zauzele 3. mjesto u rukometu, 3. mjesto u odbojci i 3. mjesto u šahu. Za Miss igara proglašena je Tamara Đučić.

– Takmičile smo se u svim disciplinama. Tako smo i osvojene titule u sportu krunisale titulom miss sportskih susreta. Pokazale smo da Dom zdravlja ima najljepže žene. Čast nam je što smo učestvovale i ponosne smo na ostvarni uspjeh – ističe misica, Tamara Đučić.

Manifestaciju je organizovao predsjednik Udruženja zdravstvenih radnika Boke i Primorja iz Kotora Dragan Begenišić, u saradnji sa direktorom Doma zdravlja Herceg Novi, Radivojem Božovićem.

Osim u sportskom, Dom zdravlja Herceg Novi ima i literalnog prvaka medicinsku sestru Slađanu Petrović, koja sve događaje isprati pjesmama. Tako je i ovo dešavanje pretočila u stihove.

U Bečićima se takmičilo i 6-oro zaposlenih u PZU Bolnica Meljine. Bio je to prvi put da ovaj kolektiv učestvuje na Međunarodnim sportskim igrama zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj zaštititi. Oni zbog obaveza nisu mogli da povedu veći broj takmičara, pa su se nadmetali samo u pojedinačlnim sportovima.

Osvojili su pehar za fer plej, odnosno učešće na igrama, a Marina Milašinović sa ginekologije izabrana je za drugu pratilju u izboru za Miss, kazala je za Radio Jadran Tijana Petrović sa odjeljenja ginekologije.

13 Komentari

 1. Citam tekst i bas mi je drago,zasto ne uzivati u necijem uspjehu,radovati se jer je ovo nas grad u kome se i ne tako rijetko mogu vidjeti ovaki tekstovi…
  Zasto u svemu traziti ono nesto lose i negativno…
  Niko nije savrsen pa ako i imam nedje nekog propusta,ljudi moji pa svi ih mi imamo..
  Ja moram da istaknem da se u nasem domu zdravlja primjeti i osjeca veliki napredak,prvenstveno :zgrada je uredna i cista,medicinski radnici su mladi i ljubazni ljudi,zadovoljni i predusretljivi…iako svi isto tako znamo socijalno stanje i plate svih nas..
  Sto se tice pitanja odakle je neko uopste me ne dotice,meni je bitno da je ta osoba tu da mi pomogne i uputi,doktori su nam i predobri i predusretljivi…
  Kad vidim stanje u hodniku dok cekam pregled moram da im skinem kapu i kazem da su i vise nego dotori i bumanisti…
  Treba to sve izdrzati,pregledati,saslusati i svaki dan ostati smiren i postovan,a tolika odgovornost…
  Postovani moji gradjani,ne berite brigu sa glupim pitanjima-“odakle su,sta su,ko su”budite srecni sa ovim sto imamo..da ste u nekoj drugoj drzavi gledali bi doktore samo na slikama…
  Pozdrav i sirite ljubav…

  4
  1
 2. Milane moguće je,
  Niste valjda ocekivali da bude vijest neki humani gest istih “dama” ili ljubaznost pri radu iza šaltera.
  Sadašnji direktor je na vrijeme spriječio da se dom zdravlja ne pretvori u ironiju medicine, i ogranak Granda.
  Očistio ga, opremio, napunio opremom, i navikao zaposlene da ima nagrada ali ima i odgovornosti i radnog vremena.

  Ljekari su u toj ustanovi davno zaćutali barem se pacijentima tako čini.
  Pamet inače zaćuti kada vidi sa kim ima posla. A to nikad nije vijest. Nego Miss !!
  Inače ja ne poznajem nijednu Novljanku među ovim sestrama niti među doktoricama. Kad zaposle izabranog doktora Novljanina grad ima nade !!
  Kao i u drugim institucujama.

  3
  2
  • Slavice ima i nas zadovoljnih gradjana , prvo prvim kontaktom sa sestrama na salteru koje odgovorno rade svoj posao pa onda i sa ljekarima koji brinu o svojim pacijentima. Uvjek ima kako pozitivnih komentara tako i negativnih ,nista neobicno i novo. Poenta ovog teksta koji je objavljen ko zeli da shvati je u uspijehu sportskom na medjunardnim sportskim igrama. Taj utisak iz teksta ja imam. A ko ne zeli da shvati prozivat ce ljekare i dal je neko Novljanin ili nije . Svaka cast direktoru i svima zaposlenima u toj ustanovi.
   Nema dalje… A sto se partije tice i dal je neko Novljanin ili nije ,Novljani se pitaju na svakim izborima do sad,i sta dobijamo ? Tapkanje u mjestu.

   2
   1

Ostavite komentar

*

code