Uspješno predstavljanje Herceg Novog u Oslu

Uspješno predstavljanje Herceg Novog u Oslu

10
Podijeli

Na Sajmu turizma Reiselivsmessen koji je u norveškom Oslu održan od 12 – 14. januara, TO Herceg Novi predstavila se vrlo moderno uređenim štandom na kojem je drugog dana sajma organizovana aktivnost Face painting, a što se ispostavilo kao jako zanimljivo velikom broju posjetilaca, saopštili su iz TO.

Face painting je privukao brojne porodice i bio interesantan posebno velikom broju mališana koji su natpisom Montenegro i slikom na licu odlazili sa našeg štanda. Norvežani koji su posjećivali štand uglavnom su imali svijest o poziciji Crne Gore, ali rijetko ko je imao više informacija. Pokazali su veliku zainteresovanost a veliki broj posjetilaca kazao je da će ove godine posjetiti Crnu Goru radije nego Hrvatsku, kazali su u TO.

Picerija i restoran

„Na sajmu su obavljeni razgovori sa nekoliko norveških turističkih agencija i turoperatora, a sa agencijom Merlot Reiser je dogovorno kreiranje paket aranžmana za Herceg Novi. Pored agencija, obavljen je razgovor i sa predstavnicima vodećih turističkih časopisa za područje Skandinavije, pa je sa magazinom Reiselyst ugovoreno objavljivanje reportaže o Crnoj Gori za ovu godinu. Pored Crne Gore iz regiona se jedino predstavila Hrvatska čiji je štand bio mnogo manji od našeg što je doprinijelo da modernim i jakim nastupom zasjenimo komšije koje su inače među top 5 destinacija za Norvežane“, ocijenili su u TO.

Predstavnici Turističke organizacije Herceg Novi bili su za područje Crne Gore organizatori učešća na sajmu turizma Reiselivsmessen Oslo. Na sajmu koji je trajao od 12. do 14. januara, predstavilo se više od 300 izlagača, sa preko 43000 posjetilaca.

Pozivu TO HN da učestvuju na sajmu se u Oslu odazvali su se Nacionalna turistička organizacija i lokalne organizacije Budve, Bara, Kotora i Tivta, kao i značajni privredni subjekti Institut Igalo, Hungest hotel Sun Resort i kompleks Lazure Meljina, koji su takođe vrlo zadovoljni nastupom, jer su uz predstavljanje posjetiocima, imali i brojne sastanke sa lokalnim agencijama i časopisima.

Norveška i uopšte skandinavska regija su vrlo značajno i izuzetno kvalitetno turističko emitivno tržište koje ranije nije bilo tretirano na adekvatan način. „Stoga je Turistička organizacija Herceg Novi, radi približavanja naše destinacije skandinavskom tržištu koje je među prioritetnim tržištima za Herceg Novi prije svega u kontekstu zdravstvenog turizma, odlučila da se aktivnije angažuje u promovisanje našeg grada i države na tržištu koje je u svakom smislu naklonjeno Crnoj Gori“, zaključili su u TO.

Kako su Radiju Jadran kazali u TO, Norvežani najviše hvale geografsku poziciju Herceg Novog, vremenske uslove i niske cijene, dok im ne odgovara loša povezanost sa avioprevoznicima.

10 Komentari

 1. Face painting gratis! Na štandu hercegnovske TO, na sajmu u Oslu? To je kao kad vidim one plakate “divljih prevoznika” koji oglašavaju izlete po CG i nude ćevape gratis! Blago nama na što pare idu a grad osta bez palmi , da ne govorimo o izgledu novskih skala. Pogotovu onih što od autobuske vode do Njegoševe, pored zgrade lokalne TO.

  7
  4
 2. TI lupaš …
  Hn nema odgovarajucu ponudu za njih. Mi smo potpuno neuredjena destinacija. NORVEZANI u Novi nikad nebi dosli da nije Instituta. Cak su se dobar dio njih vratili u Institut samo zbog bezbjedonosne situacije u Turskoj. To sto si ti bio na sajmu nije razlog da se predstavljanje smatra uspjesnim. Uspjesno ce bit tek ako bude vise gostiju iz Norveske ove godine, neracunajuci one u Institutu.

  13
  5
 3. Ovo je jako skup nastup na sajmu za budzet lokalne TO. Norvezani ce i poslije ovoga dolaziti samo u Institut Igalo zbog lijecenja u okviru programa koji finansira njihova drzava, tako da je za pacijente-turiste besplatno. Zato gospodo uspešnost vasih nastupa i troškove cemo komentarisati u oktobru 2018. prema statistickim podacima i broju posjetitelja…iz Norveske, Italije i drugih destinacija u koje ste ulozili sredstva iz budzeta LTO.

  24
  9
  • Ne lupaj zivota ti. Zasto onda idu u Spaniju koja je njima destinacija broj 1, zatim u hrvatsku koja im je destinacija br 2? U institut vecinom dolaze stariji pacijenti penzioneri i to uglavnom sa sjevera Norveske. U CG ce dolaziti ako im se dobro izreklamiramo na sajmovima. Oni za nas ne znaju i ne znaju nista o nama, a veoma im je interesantno kad krenes da im pricas a pogotovo tek kad vide slike. Oduseve se, tako da samo naprijed sa posjetama sajmova, placanja marketinga u Norveskoj i drugim drzavama. I jos da dodam, malo malo pa moze se vidjeti na Norveskim tv kanalima promocija Hrvatske od strane Hrvatske TO, to fali i od strane CG i tutista nece faliti

   16
   11
   • Svaka mu čast ali to nije njegov posao. TO je neprofitna organizacija. Ako se ispostavi da kreira aranžmane onda bi se moglo ispostaviti i da ima ličnu korist od toga, a to se onda zove zloupotreba službenog položaja.

    6
    3
 4. Svaka cast TO HN i Institu. Odradili su sjajan posao. Bio prisutan i uvjerio se u kvalitet njihovog rada. Nadam se da ce odziv gostiju biti mnogo bolji nego ranijih godina. A za buducnost treba mnogo vise uloziti u reklamiranje Crne Gore i H.Novog u Norveskoj jer skoro da nema nikakvog vida reklamiranja. U razgovoru sa Norvezanima njima je CG nepoznata, nedostaje reklami, marketinga a veoma im zvuci interesantna destinacija.

  17
  9

Ostavite komentar

*

code