Uspon do Ilinice savladao 41 takmičar: Najbrži Miloš Komnenić i Miluša Bošković

Uspon do Ilinice savladao 41 takmičar: Najbrži Miloš Komnenić i Miluša Bošković

3881
2
Podijeli

Idealno vrijeme i spojena pozitivna, zdrava sportska eneregija TK kluba Herceg Novi i NVO Orjen Outdoor, ali i rekreativaca, pretvorili su prvi dan vikenda i posljednje, 6. Kolo Mini Sky Trail Lige u veliko uzbuđenje.

Uspon od Titove vile do Ilinice, u dužini od 4.3 km, sa 420 m ekstremne staze, okupio je 41 takmičara, 15 u ženskoj i 29 u muškoj konkurenciji. Svi su jedva čekali da se oglasi zvono za start i da krenu trkom prema mjestu odakle se pruža najljepši pogled na Herceg Novi i ulaz u Bokokotorski zaliv.

Picerija i restoran

– Zvono se oglasilo i vesela ekipa je krenula u osvajanje Ilinice. Svako svojim tempom. Nakon par stotina metara Tanja Ristić objektivom hvata još nasmijane trkače. Ubrzo nakon toga dolazi onaj teži dio staze, ali energija ne popušta. Na tom dijelu, u ulozi fotografa, je Luka Čupić, ali ne dobija baš puno osmjeha od takmičara, jer su svi već u “crvenom”. Na odustajanje niko ne pomišlja i cilj se bliži. U cilju naš fotograf Isidor Stankov, ali i par navijača daju energiju za najslađni “ciljni” osmijeh – priča Marko Butulija, takmičar i član uprave TK Herceg Novi.

Prvi kroz cilj je prošao Miloš Komnenić (TK Kotor), a za savladavanje ove staze mu je trebalo 24:59, za njim je utrčao Svetozar Stamatović (AK Sanja Bar) 25:09, a nakon par stotinki kroz cilj je prošao Perica Vučković iz Herceg Novog. Najbrža u ženskoj konkurenciji je bila Miluša Bošković (TK Kotor) sa vremenom 31:18. Nakon nje stigla je Tamara Lepetić (TK Herceg Novi) 31:32 i trećeplasirana Jelena Tomašević (TK Herceg Novi) 33:54.

Nagrada je bilo pravo uživanje u jedinstvenom pogledu s vrha Ilinice, par fotografija i opet, ali ovoga puta lagano, nizbrdo, na dodjelu medalja.

Triatlon klub Herceg Novi je bio zadužen za pobjednike 1. Uspona na Ilinicu. Za prva tri mjesta u muškoj i ženskoj konkurenciji medalje je uručio presjednik kluba Luka Čupić. Cvijećara Mimoza se i ovoga puta pobrinula da najboljima pokloni predivne cvijetne aranžmane.

Nakon sabiranja bodova proglašeni su i ukupni pobjednici Mini Sky Trail Lige. Prvo mjesto u muškoj konkurenciji pripalo je Svetozaru Stamatoviću iz Atletskog kluba Bar, sa osvojenih 493,60 bodova, drugoplasirani je bio Perica Vučković iz Herceg Novog sa 457,60 bodova i trećeplasirani Goran Banović iz Triatlon kluba Kotor.

U ženskoj konkurenciji je bila zategnuta situacija do završne trke, ali se na kraju zlatom okitila Miluša Bošković iz Triatlon kluba Kotor sa 520 bodova, srebro je pripalo Mariji Bošnjak iz Triatlon kluba Herceg Novi sa 490,80 bodova i bronzom se okitila Snežana Rotković sa 464,40 bodova. Medalje je najboljima uručio naš poznati alpinista Maksim Stolica.

– Dosta zahtjevna staza je bila pred takmičarima, ali ovoga puta su svi bili dobro spremni za prvu ovakvu avanturu. Osnovni cilj lige je bio da se rekreativci i takmičari upoznaju sa trail trčanjem. Saša Kulinović je kroz prethodnih pet kola uspio od početnika da napravi prave trail trkače, mnoge i da upozna sa ljepotama zaleđa, na samo 10-15 minuta od grada. Tu je još netaknuta priroda za odmor i rekreaciju. Kroz ovaj projekat je prošlo 80 takmičara, što je brojka koja daje obavezu da se ova priča nastavi – kaže Marko Butulija iz Triatlon kluba Herceg Novi.

Takmičarima koji su učestvovali u svih 6 kola lige, domaćin i organizator, Saša Kulinović je uručio zanimljive i simbolične poklone u vidu zvonceta odnosno,  kako bi stari rekli – čaktara. Time je ostavio dobar utisak na takmičare i obećao da za sljedeću sezonu da će pripremiti bolje trke.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code