„Uspon na Orjen“: Od Meljina do Dugonje stiglo 38 biciklista

„Uspon na Orjen“: Od Meljina do Dugonje stiglo 38 biciklista

2860
3
Podijeli

Triatlon klub  Herceg Novi uspješno je organizovao  danas drugu biciklističku trku „Uspon na Orjen“. Od Meljina do Dugonje, gdje je bio cilj trke, takmičilo se 38 biciklista. Trka u dužini 15,7 km, sa ukupno 1070 m uspona organizovana je u okviru 4. kola Konavoske biciklističke lige. Na startu, pored domaćih, bilo je i takmičara iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Rusije.

Trka je bila podijeljena u dvije kategorije. U kategoriji CESTA najbolji je bio Rajko Bezmarević  iz Nikšića, sa vremenom 56:56 i Jelena Tomašević iz Herceg Novog  sa 1:17:55, dok su u kategoriji  MTB najbolji bili Goran Bošković iz Konavala  sa vremenom 1:03:21 i Anđela Delibašić iz Nikšića sa 1:36:31.

Picerija i restoran

– Danima pred trku bilo je najavljivano loše vrijeme sa jakim padavinama, međutim, to se, ipak, nije desilo. Imali smo sreće da nas je tokom trke pratilo lijepo vrijeme, uz povremeno malo jači sjeverni vjetar. Bili smo spremni i za kišne uslove na stazi, pa smo organizovali prevoz za sve takmičare u povratku sa cilja, jer je trasa prilično opasna za spust, naročito u takvim uslovima. Sama trka je protekla bez problema i svi su usješno stigli do cilja – navode iz Triatlon kluba Herceg Novi.

Nakon što je posljednji  takmičar stigao do cilja, svi biciklisti su se prevezli  na Kameno, do restorana Karakas, gdje je bio organizovan ručak za sve takmičare i ceremonija dodjele medalja.

3 Komentari

  1. Svaka cast na manifestaciji. Interesantno da je Dugonja a ne Dugunja. Kad je vec bila trka Meljine -Dugunja bilo bi lijepo da je bila slika sa cilja. Obicno sve trke se slikavaju na cilju.
    3    0

Ostavite komentar

*

code