Utazas: Kineski turisti zaintersovani za posjete Balkanu

Utazas: Kineski turisti zaintersovani za posjete Balkanu

873
0
Podijeli

kineski turistiNacionalna turistička organizacija Crne Gore je na sajmu turizma UTAZAS u Budimpešti u okviru inicijative „16 +1” (zemlje centralne i jugoistočne Evrope i NR Kina) učestvovala u poslovnoj radionici sa najznačajnijim kineskim turoperatorima koji su zainteresovani da u ponudu uključe region Balkana.

Kineski turisti na putovanjima posjećuju više destinacija pa su se na radionici uglavnom nudile regionalne ture koje obuhvataju više zemalja. Osim regionalnih tura kineski turisti su veoma zainteresovani za tzv. “crveni turizam”, odnosno za posjetu kulturno istorijskim spomenicima i obilježjima iz socijalističkog perioda.
Na radionici su prisustvovali predstavnici Shanghai Spring International Travel Service, Chongqing New Asia International Travel Agency, China Women Travel Service, BTG, CITS, Beijing Zhongguang International Travel Service, Liaoning Golden Luck International, Phoenix Travel Worldwide, Beijing Caissa International, Beijing Youth Travel Service, Zheijang China Travel Group i drugi.
Iz Crne Gore na radionici su učestovale turističke agencije Montenegro Tourist Service, Fly Montenegro, Trend Travel i Gorbis Travel.
Radi povećanja turističkog prometa, kao i lakšeg poslovanja sa NR Kinom u Budimpešti je otvoren i Regionalni centar Nacionalne turističke administracije NR Kine (CNTA) koji će biti zadužen za zemlje učesnice inicijative „16+1“. Uloga ovog regionalnog centra će biti poboljšanje saradnje sa kineskim partnerima kao i dalje unapredjenje poslovnog ambijenta.
NR Kina predstavlja najveće emitivno tržište na svijetu, a po prognozama UNWTO-a u budućnosti se takodje očekuje dalji rast i razvoj, dok region Centralne i Jugositočne Evrope ima značajan potencijal.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code