Uz Mocarta i Hajdna publika ušla u 33. Dane muzike

Uz Mocarta i Hajdna publika ušla u 33. Dane muzike

633
0
Podijeli

Koncertom gudačkog tria Prima Vista iz Poljske, kojima se pridružila Hjanđong Park, flautistkinja iz Južne Koreje sinoć je u Herceg Novom otpočeo 33. Međunarodni festival Dani muzike. Oni su jednočasovim programom, umješno proveli publiku kroz djela Hajdna, Mocarta i Mekadantea.
dani muzike 2016 3Godine u kojima se Festival razvijao bile su različite, ali su uvijek preovladavali značajni, pa i vrhunski sadržaji, a Herceg Novi bio mjesto u kojem su se susretali i upoznavali stvaraoci iz cijelog svijeta, pokazujući da su organizatori i akteri Dana muzike, bili na dobrom putu.

– To dokazuje i činjenica da su se mnogi umjetnici vraćali u Herceg Novi da ponove i dopune doživljene utiske, razmijene iskustva i programe, čuju nova djela i drugačija tumačenja. Tako ćemo i ovog jula ugostiti, pored novih, i neke od ranijih muzičara jer upravo mobilnost umjetnika i ideja, uz to i raznovrsnost i preplitanje programa i izvođača, predstavljaju ono na čemu počiva kreativna vizija organizacionog i umjetničkog tima Festivala – poručio je pijanista i direktor Festivala, Boris Kraljević.
Predsjedica Herceg Novog, Nataša Aćimović, kazala je da Dane muzike u Herceg Novom svi sa nestrpljenjem iščekuju, unaprijed se radujući velikim imenima muzičke klasike, njihovim interpretacijama i repertoaru koji je uvijek s pažnjom izabran.

Picerija i restoran

– Kažu da je muzika najstarija umjetnost na svijetu. Starija od religije i čovjeka. I prvo ljudsko oglašavanje je zvukom, a prvi zvuk koji čovjek čuje je zvuk srca. Iz svega ovoga i emocije, koja rađa toliko, svakom čovjeku je potrebno blaženstvo i spokoj. Vjerujem da će Dani muzike nastaviti da nas obogaćuju i da će makar za vrijeme koje traju zamijeniti hladne i bezlične dane druženja sa savremenim tehnologijama – kazala je Aćimović, vjerujući da je Herceg Novi od sinoć Evropska prijestonica kulture.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code