UZ PLANINARSKI POZDRAV „VEDRO“: 17. OKTOBRA JOŠ JEDAN „ORJENSKI ĐIR“

UZ PLANINARSKI POZDRAV „VEDRO“: 17. OKTOBRA JOŠ JEDAN „ORJENSKI ĐIR“

277
0
Podijeli

Naredni vikend biće u znaku još jednog događaja na Orjenu, gdje će u subotu 17. oktobra, na 28-kilometarskoj stazi biti održan Skyrace „Orjenski đir”.

Planinsko trčanje na nešto manje od 1900 m uspona organizuje NVO „Outdoor” u saradnji sa AK “Niskogorci”, Opštinom Herceg Novi i uz pomoć Turističke organizacije Herceg Novi.
Staza obuhvata i najviši vrh Orjena, Veliki Kabao 1894 mnv i po mnogima najljepši vrh Orjena, Subru 1679 mnv.
– Očekujemo trkače iz cijelog regiona, zemalja EU i Rusije. Trka je ekstremnog karaktera. Pored trke, u planu je organizacija planinarske pješačke ture, radi popularizacije i ponovnog oživljavanja staze kroz Međugorje do Velikog Kabla. Ova staza je nanovo markirana ovih dana, u sklopu aktivnosti oko organizacije trke, uz pomoć Agencije za razvoj i zaštitu Orjena – napominje Saša Kulinović iz „Outdoora”.
O svim detaljima vezanim za trku možete se informisati na facebook stranici https://www.facebook.com/OrjenOutdoor i na stranici napravljenoj povodom trke https://akniskogorci.wordpress.com/.
Organizatori pozivaju sve planinare i one koji su u dobroj kondiciji da im se pridruže na Orjenu uz srdačan sportski planinarski pozdrav: “Vedro!”.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code