Uzurpaciji javnih površina u Starom gradu došao kraj: Počelo od dvije klupe

Uzurpaciji javnih površina u Starom gradu došao kraj: Počelo od dvije klupe

2928
26
Podijeli

Posljednjih godina svjedoci smo koliko se lice Starog grada Herceg Novog, zaštićenog spomenika kulture, mijenja. Nikle su neke građevine, sa ili bez dozvola nadležnih. Istovremeno rastu i apetiti pojedinaca, ugostitelja i institucija kada je riječ o korišćenju javnih površina. Toliko da se neki  ne obaziru na opštinske propise, jer nadležni  “žmure” na takvu uzurpaciju prostora.

klupa stari grad 1Primjer je Trg Belavista, pogotovo ljeti, kada se njime  gotovo ne može ni proći od stolova, klupa, tezgi, suncobrana…

Picerija i restoran

Zato je pažnju prolaznika, posebno starograđana, izazavlo rješenje komunalne policije na jednoj od dvije drvene klupe podno gradske tore. Njime se nepoznatom licu nalaže da  ih ukloni, u roku od jednog dana, najkasnije do 17.aprila u 14 h, sa javne površine, u ul.Stepenište Kralja Tvrtka, kod broja 1. Kako se navodi, klupe su postavljene bez odobrenja nadležnog opštinskog organa. Moguća je žalba glavnom administratoru Opštine Herceg Novi, mada ona ne odlaže izvršenje.

klupa stari grad 2Naravno, uslijedile su reakcije. Do nas je stiglo i pismeno negodovanje čitaoca našeg portala:

– Umjesto da se klupe postave na stepenicama u cijelom gradu, ove dvije koje su tu već godinama i na kojima mnogi turisti, ali i građani odmaraju, danas su kažnjene. Sramota!

Na drugoj strani, nailazimo na odobravanje nekih  stanovnika Starog grada, s kojima smo jutros pričali. Kažu da je bilo krajnje vrijeme da komunalna policija počne da radi svoj posao i da zavodi red među onima koji su se razbaškarili u Starom gradu. Sve treba da tretira  jednako, jer se godinama trgovi i ulice pretvaraju u vašarište.

klupa stari grad 3Vidjećemo hoće li uklanjanje dvije klupe podno tore biti tek početak akcije komunalne policije,nadaležnog opštinskog Sekretarijata i Agencije. Civilizovanijem izgledu Starog grada svakako bi doprinos  mogla dati i Mjesna zajednica.

turisti stari grad belavista

26 Komentari

 1. Stanku Romkinju i ostale sto prose da skloni komunalna policija sa ulica. Stanka bukvalno napada prolaznike sa svojom nasrtljivom prosnjom. Uz nju se istice istim poslom Pero Kokot. Kad idu klupe i zavodi sa apsolutni red onda neka Stanku i Pera po clanu 30. Zakona o javnom redu i miru sankcionisu. A ne da ih nazivaji pojedinci iz medija maskotama grada. Radnja kojom se uporno bave je zakonom zabranjena.
  Zakon treba da je isti za sve gradjane.
  0  0
 2. Ko vam vodi mjesne zajednice ? Koji su kriterijumi ( nivo obrazovanja,stručne spreme, sposobnosti ) izabranih partijskih članova ? Grad će samo propadat kad ga vode podobni, kad smještate radna mjesta jedni drugima… Grad i zemlju treba da vode najbolji, najučeniji, najsposobniji i najobrazovaniji !!! Što se tiče ovoga o čemu pričate rado ću vam dokazati da neki od vaših predsjednika mjesnih zajednica ne znaju ni da pišu 🙂
  0  0
 3. Zahvaljujemo se mjesnoj zajednici u Kamenarima za problem koji je nametnuo direktor Ban sa bilbordima na trotoaru.Ja sa invalidskim kolicima ne mogu doci u Kamenare,jer je prolaz i trotoar zauzet.Sramota da nadlezni sve ovo tolerisu.Bilbordi su postavljeni za vrijeme dok je predsjednik opstine bio kamenarac Mandic.
  0  0
 4. Pogledajte sta radi u Kamenarima Dejan Ban vl.DOO “Pomorski saobracaj”.Bilbordima zauzeo trotoar i jedino setaliste u ovom ambijentalno zakonom zasticenom mjestu.MZ Kamenari je obavjestila nasu opstinu i nadlezne u njoj,kao i JP “Morsko dobro”iz Budve da odmah posalju inspektora i da nalog da se bilbordi uklone.Ukoliko se ovo ne uradi MZ je primorana da organizuje blokadu ukrcaja-iskcaja auta sa catare.
  0  0
 5. Molim redakciju da obidje plato pored teniskih terena iza hale sportske i snimi buducu navalu gmizavaca koji se vec pojavljuju, kornjaca i insekata koji se skupljaju na probusenu vodovodnu cjev gdje su gubici 46l u sekundi i to sve medju kucama igaljana koji su biraci!
  0  0
 6. A Karaca?Stolovi zauzeli pola prolaza, tu se sa cekerima ili koferima ne moze prolaziti . Sudaras se sa konobarima. Je li i to zakupljena javna povrsina?O sanitarnim uslovima da se ne prica.
  0  0
 7. ljepe klupe,bi trebalo staviti na više mjesta u gradu pa i u Starom gradu,tako da komunalna policija dok “radi” može malo i da odmori,nije im lako!
  0  0
 8. Molba za radio Jadran da postavi pitanje nacelniku komunalne sluzbe(posto ne reaguju na prijave) sta su do sada uradili po, pitanju nelegalne gradnje na cijeloj teritoriji opstine,voznje automobilima po cijelom setalistu,nepropisnog parkiranja po trotoarima odlaganja otpada na mnogim nelegalnim deponijama,voznju kamionima sa teretima koja prelaze dozvoljenu tezinu za odredjene dijelove puteva itd,itd,
  0  0
 9. Rijesavaju sve nebitne stvari,a na ono sto trebaju okrecu glavu. Veoma su brzi kada treba nekome pisati kaznu za pogrijesno parkiranje po gradu. A sto je sa 50 auta koja su svaki dan parkirana na putu(zauzima se jedna traka) na predjelu od marketa Voli do marketa Roda(prema Toploj 3) niko nece da rijesi taj problem.
  0  0
 10. A hoce li komunalna da skloni ono ruglo iza crkve , nazovi duhovni dom…cak su camac doneli..
  Stari grad smrdi od macaka i pun je izmeta.. oko crkve .
  0  0
 11. Ја бих вољела да са клупа пређу на драстичније прекршаје према којима осјећају извјесну наклоност. А клупе? Оне сметају само њима.
  0  0
 12. Pada li ikome u ovom gradu na pamet da ukloni 5 eloksiranih izloga banaka na trgu..Svaka banka svoju politiku i boju….prosetajte malo do Dubrovnika…Sramota..ili mozda ne smiju nadlezne sluzbe reagovat kod banaka..
  0  0
 13. E trebalo bi ostaviti te dvije klupe,da se s jeseni odmaraju ,,penzionisani,, DPS kadrovi, kad krenu ,,u pjacu,, ako im je ovo domet i najvece dostignuce!!
  0  0
 14. E bravo junaci.Na registrovanom groblju iza crkve popovi senluce i piju,bez da ikome plate euro zakupa i poreza.To je duhovni centar.Eovo je probudjeni duh cetnistva i svega negativnog iz 90 tih.TO VAM JE IZBOR NOVLJANI,SRETAN VAM BIO.
  0  0
 15. Šta je sa ostalim djelovima opštine.U Kumboru se nalaze tri nelegalna objekta, na Zmijicama na samoj obali željezni kontejner, u kojem se ljeti boravi, druga građevina je kod pumpne stanice za kolektor na državnom zemljištu, čvrsta gradnja, veličine oko 100 m2 a treća na skretanju prema zgradi solidarnosti, montažni objekat sa metalnim krovom. A komunalna policija prolazi svaki dan i ništa ne preduzima, najvažnije im je da čekaju hoće li se neko parkirati na mjestu za invalide.Sramota, ne rade posao kako treba, a žive na račun svih nas, mi ih finansiramo .I sada me smetaju neke drvene klupe, ruže izgled starog grada….
  0  0
 16. Toliko se razmile brojni komunalni redari po centru a na rivijeri i zaleđu niđe niko. Divlje deponije niču na svakom ćošku! Ekološka Država!
  0  0
 17. Nepoznato lice da ukloni klupe, potpis, pecat, broj protokola i slicne baljezgarije, a sve na adresu nepoznatoga, majko mila slinavoga li “sluzbenog” dopisa.
  0  0

Ostavite komentar

*

code