V KUP HERCEG NOVOG U PODVODNOM RIBOLOVU

V KUP HERCEG NOVOG U PODVODNOM RIBOLOVU

91
0
Podijeli

Sportski ribolovni klub “Mamula” organizovaće sjutra V Otvoreni Kup Herceg Novog u podvodnom ribolovu, na kojem će prema najavama organizatora, učestvovati 10 klubova iz Crne Gore i 5 klubova iz Hrvatske.

Jedan od članova SRK Mamula, Dejan Drašković kazao je da ih učešće hrvatskih klubova posebno raduje, jer je riječ o zemlji koja je uvijek u samom vrhu svjetskog podvodnog ribolova.
Kup se tradicionalno održava početkom jeseni zbog bezbjednosti jer bi tokom ljeta učesnici bili u opasnosti zbog ogromnog broja plovila. Osim toga na ovaj način podvodni ribolovci daju ovako i doprinos u obogaćivanju ponude u postsezoni, pojašnjava Drašković.
Takmičenje će trajati do 16 h, kada se mora predati ulov.
– Mjerenje ulova i proglašenje najboljih obaviće se u hotelu Aleksandar, a po pravilima boduje se svaka riba preko 400 grama, osim kernje i divljači koje moraju imati minumum 2500 grama. Svaka vrsta dobija bonus od hiljadu poena. Ekipe broje po 3 člana, a novina u ovoj u odnosu na prošlu godinu je što sada sva tri takmičara iste ekipe mogu biti istovremeno u moru, objašnjava Drašković.
Takmičenje će nadgledati međunarodne sudije i delegati, koji će uz adekvatne mjere bezbjednosti sa dežurnim ljekarima sve pratiti iz nadzornog broda.
Podršku manifestaciji dala je TO Herceg Novi.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code