Vandali ne miruju, prijeteći grafit na Citadeli

Vandali ne miruju, prijeteći grafit na Citadeli

4124
25
Podijeli

grafit citadela 230116„Pre ćete nas ubiti nego parama kupiti!“ ovako glasi grafit koji je jutros osvanuo na mostu kod tvrđave Citadela u Herceg Novom.
Oni koji su jutros iskoristili sunčan dan i izašli u šetnju bili su neprijatno iznenađenim ovim vandalskim činom.
Šetalište koje je velikim dijelom „u mraku“ zbog izvođenja radova na kolektora, sve je češće ma meti vandala.
Za nadležene, vandali su neuhvatljivi.
Pokušali smo da dobijemo informaciju u Komunalnoj policiji, ali bili su nedostupni.

25 Komentari

 1. Kaze se sporkeca,a ne sporkica.Nacionalnos mi nikada nije bila bitna,samo svevremenska ljudska glupost i zloba,koja ce mi uvijek smetati.Oprosti mi sporkice na brzini i greskama u pravopisu,a ako hoces naci cemo se i dokazacu ti da imam makar duplo vise skole od tebe jer je moje skolovanje bilo na standardizovanon srpsko/ hrvatskom jeziku i na nekoliko stranih.A IDIOT JE IDIOT na svim jezicima, a nije medicinski nego politicki izraz od Grcke i znaci onaj koji nece da odlucuje o svojoj sudbini,odnosno nece da glasa
  0  0
 2. Ovo pišu jadna đeca sa stotinu svojih problema,a komunalna nikome i ne treba kad se sve može raditi popodne i vikendom što kome na pamet pane.
  0  0
 3. Kod OŠ ”Dašo Pavičić”, na međi livadice koja se nalazi ispod stanice policije nalazi se grafit tzv. ”Oslobodilačke vojske kosova” napisan crvenom bojom na albanskom jeziku. Grafit odavno stoji tamo, već je podosta i izblijedio.
  0  0
 4. Definitivno nisu novljani, a i nije ništa strašno, pošto može da se opere. Jedino mi nije jasno što se ovaj (ili ova) Freskeca ovako pomami. 30 godina iskustva u politici mu daje za pravo da nekoga naziva idiotom jer nije iste nacionalnosti kao i on? Ni sam sebi ne zna da objasni ovaj stav koji je iznio o ćirilici. Priča o pismenosti, a ne zna da rečenica počinje velikim slovom, da iza zapete i tačke ide razmak… Kritikuje nekoga ko je uzeo novac za ono što je on uradio za dž. Takvi su nam 30 godina u politici i zato smo tu đe smo.
  0  0
 5. Komunalna je ispred bivše SDK po petoro šestoro u svako doba dana. Mogli su malo noge protec po šetalištu pa bi znali šta se radi. Ovaj jadni narod o čudu zabaviste. Vazno je napisati kaznu od 50 eura i lentrat auto pa koće vise ispisati da ga sef sjutra stavi u patrolu (unaprijedi). Šefe rasporedi ljude po šetalištu imaju sto raditi..
  0  0
 6. A vas kupiti je jako jeftino,iskustvo od 30 god. u politici mi daje za pravo,novski srbin ne kosta vise od 50 e po izborima.vi bi za 100 prodali i mamu a,dedu,ako nije djede za 25.kukavci.
  0  0
 7. idioti. cirilica nije srpsko nego makedonsko pismo.ako je volite,ok.ako je ne volite ok.crnogorci su prvi stampali knjige na cirilici,da niste prosli pored skole ,znali bi.
  0  0
 8. Draga omladino ako vec pisete auto lakom (mada sam protiv toga)pisite po obicnim zidovima a ne po spomenicima kulture starim nekoliko stotina godina
  0  0
 9. Ako je komunalna policija nedostupna, kao i vecina sluzbi u ovom gradu, zasto se cudite ovakvim poduhvatima “vandala”…. poruka je vise nego jasna, a zna se u kome je namjenjena.
  0  0
 10. Grafit nije prijeteci nego je pateticno glup. A da je vandalski jeste. Par stotine metara dalje, na bijelom kamenom zidu prije hotel Plaze je veliki grafit Kosovo je Srbija. Vec godinama. Niko ga nije obrisao. Ovdje nije bitna poruka grafita nego vandalski cin i primitivni poriv da zvrljas po zidovima, pogotovo po onim par vijekova starim. S druge strane imamo talentovane crtace i mogli bi se angazovati za ocrtavanje murala.
  0  0

Ostavite komentar

*

code