Vanredna Skupština biće odložena, Nikša Gojković podnosi ostvaku?!

Vanredna Skupština biće odložena, Nikša Gojković podnosi ostvaku?!

2321
20
Podijeli

Company D.A.J.M.I. doo nudi usluge servisiranja motornih vozila u savremenom auto servisu sa opremom za kompletan pregled i opravku automobila. Svakim radnim danom od 8 do 16h

so hn 040216Postoji mogućnost da sjutrašnja vanredna sjednica lokalnog parlamenta u Herceg Novom bude odložena, jer će, kako Radio Jadran saznaje, smjenjeni predsjednik opštine Nikola Gojković, koga je Upravni sud formalno “vratio” na čelnu funkciju grada, podnijeti ostavku.

U Građanskom savezu, čiji je Gojković lider, nijesu htjeli još ni da potvrde, niti da demantuju ovu informaciju. Međutim, vijest se proširila među opozicionarima u novskoj Skupštini.

Picerija i restoran

– Imamo najava da bi moglo doći do odlaganja zasjedanja, jer će aktuleni predsjednik opštine Nikola Gojković podnijeti ostavku. U slučaju da se to ne dogodi odbornici SDP-a će doći na Skupštinu. Mada nerado dolazimo na takve performanse vladajuće koalicije u Herceg Novom – kaže za Radio Jadran, predsjednik OO SDP-a, Dragan Šimrak.

I iz opozcionog SNP-a su najavili aktivno učešće u sjutrašnjem zasjedanju, ukoliko do njega dođe, potvrdila nam je predsjednica OO SNP-a, Danijela Đurović.

U svakom slučaju, dođe li do vanredne sjednice, kvoruma će biti.

Podsjetimo, ona je sazvana nakon što je Upravni sud 23. februara poništio Odluku SO Herceg Novi od 8. jula prošle godine, kada je Gojković razriješen funkcije predsjednika.

U obrazloženju nove Odluke o razrješenju predsjednika opštine Nikole Gojkovića prije isteka mandata navodi se više razloga. Nije obezbjeđeno sprovođenje razvojnih planova i programa, obavljanje poslova iz nadležnosti opštine oko angažovanja nezavisne revizije poslovanja Opštine za period posljednje 4 godine.

Za smjenu Gojkovića razlog je, kako se navodi u obrazloženju Odluke, izostanak imenovanja glavnog administratora, čime je u značajnoj mjeri onemogućeno i funkcionisanje lokalne uprave.

Dodaje se i da Nikša Gojković, otkako je izabran 2. februara prošle godine za predsjednika opštine, nije omogućio sprovođenje projekta Evropska prijestonica kulture i investicione poduhvate  projekata na Luštici, kao i druge iz izbornog programa građanske liste Izbor.

20 Komentari

 1. Predlog za skupštinu da povećaju broj komunalnih policajaca baš ih je ljepo vidjeti kako patroliraju šetalištem kao da ovo nije turističko mjesto nego vojna baza u Libiji. Neuredni bahati prema strancima nekulturni. Sramota za grad i državu,mnogo ružna slika..Dobro je za turizam. ODLIČNO.
  0  0
 2. Opet Niksa u svom stilu,neznalacki i podmuklo,nevjerovatno da covjek ponosi ostavku na mjesto predsjednika opstine,a on odbornik???Zasto je uzeo na brzaka odbornicko mjesto,kada je smjenjen,ako se vec osjecao kao gradonacelnik???Moze jedino da ponese ostavku na odbornicko mjesto,kojim predstavlja svoju novu gradjansku listu!!!Krajnje licemjerno!!!Hvala
  0  0
 3. I tako je genijalni dr Špiro, svojim pravničkim (ne)umijećem, uveo svog prijatelja Nikšu u slijepu ulicu, a na početku ulice iskipovao šleper pijeska, tako da se njegov drug ne može vratit ni u rikverc!! Nikša nudi ostavku koju Skupština neće prihvatit, a ista će ga Skupština smjenit, i to sve na sjutrašnjoj sjednici!! Sem ako je DPS odlučio da sebi stavi konop oko vrata, što je priznaćete, malo vjerovatno!!
  0  0
 4. Brankice, da te obavjestim da je Dusko arivao.
  A sto se kvoruma tice, SNP je zadnja adresa koja bi pravila kvorum vladajucoj koaliciji.
  Razmisli malo prije nego sto ostavis komentar. Pozdravi gore.
  0  0
 5. Vecina u SO ce iskulirat Niksinu ‘ostavku’ i usvojit je ‘korigovanu’ sjutra. Onda ce se GS javit sa pricom da je i ta olduka Skupstine nelegitimna, jer je gradonacelnik ponudio ostavku prije nego je zavrsen upravni postupak po proslim tuzbama, a u kojima se osporava nacin sazivanja vanredne sjednice i razlozi smjene Nikse. Ukratko, ici ce na dokazivanje nelegalnosti i nelegiitimnksti sjutrasnje sjednice, jer razlog sazivanja i obrazlozenje hitnosti prestaju ponudom ostavke (jer bi sledeci korak po proceduri bio usvajanje niksine (dobrovoljne) ostavke, a sto je suprotno sa karakterom sjutrasnje sjednice.
  0  0
 6. Nikša neće podnijeti ostavku ali nećše iz Italije doći DRK tako da Skupština neće imati kvorum, ako joj ga, po običaju, ne obezbijedi gđa Đurović i njena partija! Niša da je htio imao je kada do sada da podnese ostavku. Osim ako je, u medjuvrmenu, postignut neki dil!
  0  0
 7. Nasamarice ih Niksa Gojkovic (Spiro Vukovic) s ostavkom. Jer ako Skupstina konstatujue ostavku, to znaci da je Niksa bio i jos uvijek jeste predsjednik – sve do ostavke/konstatacije ostavke. Jer kako neko moze podnijeti ostavku na funkciju, ako nije na toj funkciji? Ostavku od cega? Ili kako SO moze konstatovati neciju ostavku od funkcije, ako podnosilac ostavke uopste ne obavlja tu funkciju? Sve to ce imati reperkusije na novi upravni spor povodom (ponovnog) izbora A.Natase za kobojagi predsednicu. Gradjanski savez je mnogo mudriji nego sto je na pocetku izgledalo. Neka, zasluzio je Dusko.
  0  0
 8. “… nije omogućio sprovođenje projekta Evropska prijestonica kulture …”
  Ovo mu samo moze sluziti na cast (ako je istina) jer je ovo jedna od najvecih podvala Herceg Novom do sada!
  0  0

Ostavite komentar

*

code